DOLAR 32,4861 0.11%
EURO 34,7840 0.15%
ALTIN 2.488,891,09
BITCOIN 2015269-0,33%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar KKTC sınırlarına yürüyecek

Rumlar KKTC sınırlarına yürüyecek

ABONE OL
03 Ağustos 2018 11:04
Rumlar KKTC sınırlarına yürüyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum motosikletliler, 1996 yılında KKTC sınırlarına yürüyen ve Türk bayrağını indirmeye çalışan  Tasos İsaak ve Solomos Solomu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yarın ve Pazar günü  eylem yapacak

Binlerce Rum motosikletli  Yunan Askeri Mezarlığı ile EOKA’cıların mezarlarını ziyaret ettikten sonra  boydan boya KKTC sınırlarında eylem yapacak, sınır kapıları kapatılacak

Eylemleri düzenleyecek olan “Isaak-Solomu Anısına İnsiyatif” adlı oluşum yaptığı açıklamada “hedeflerinin KKTC, Türkiye ve Türk askerine karşı mücadele etmek olduğunu”  belirtti

Rum motosikletlilerin, 1996 yılında sınırda çıkan olaylarda hayatlarını kaybeden Tasos İsaak ve Solomos Solomu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bu yıl, 22’inci kez motosikletleriyle eylem yapacakları bildirildi.
Polits gazetesi “Isaak-Solomu Anısına İnsiyatif”ten Andreas Petemeridis, yaptığı açıklamada, motosikletlerin eylemi ve 3-5 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık 60 motosikletlinin bugün  saat 8.00’de Baf’tan hareket edeceklerini belirten Petemeridis, sınır boyunca ilerleyerek, zaman zaman sembolik olarak sınır kapılarını kapayacaklarını söyledi.
Eylemin Baf’tan hareketle, sınır boyunca “Selemani” (Süleymaniye) üzerinden ilerleyerek “Limnidi” (Yeşilırmak) sınır kapısından geçeceklerini, oradan “Astromerit” sınır kapısına giderek yarım saatliğine sınır kapısını kapayacaklarını belirten Petemeridis, devamında Denya üzerinden Mammari’ye gideceklerini belirtti.
Cumartesi sabahı motosikletlilerin çelenk bırakmak üzere Yunan Askeri Mezarlığı’na gideceğini, arından Agios Demetios (Ay Demet) sınır kapısını sembolik olarak kapayacaklarını anlatan Petemeridis, devamında  yine çelek bırakmak üzere Rum Merkezi Cezaevi’nin avlusundaki EOKA’cı mezarlarını ziyaret edeceklerini belirtti.
Güzergahlarına Ledra sınır kapısına doğru giderek devam edeceklerini ve buraya ulaştıklarında, sınır kapısını sembolik olarak kapayacaklarını söyleyen Petemeridis, sonrasında Athienu, Vrisulles’ten geçerek eylemlerini Derinya barikatında tamamlayacaklarını ifade etti.
Derinya’da Pazar günü yaklaşık bin motosikletlinin katılacağı bir eylemin yapılacağı bilgisin veren Petemeridis, motosikletlerin Pazar günü tüm şehirlerde belirlenen buluşma noktasında toplanarak Paralimni mezarlığına gidileceğini belirtti.
Burada İsaak ve Solomu’nun mezarları başında yapılacak olan anma törenine katılacaklarını ifade eden Petemeridis, ardından Derinya barikatına geçilmesiyle, bir heyetin, BM’nin iznini alarak Isaak ve Solomu’nun hayatlarını kaybettiği noktaya gideceğini ve buraya çelenk bırakacağını söyledi.
Politis gazetesine göre Petemeridis, “Isaak-Solomu Anısına İnsiyatif”in, ne herhangi bir siyasi renge sahip olduklarını ne de siyasete karışan gençler tarafından oluşturulduğunu ifade ederek, hedeflerinin, İsaak ve Solomu’nun anılarını ve “işgale karşı devam etmesi gereken mücadeleyi” muhafaza etmek olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.