DOLAR 32,5505 0%
EURO 34,8828 0.02%
ALTIN 2.430,310,02
BITCOIN 2097533-3,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar  Lübnan’a silah gönderecek

Rumlar Lübnan’a silah gönderecek

ABONE OL
30 Ekim 2017 19:32
Rumlar  Lübnan’a silah gönderecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’ın askeri depolarda bulunan Zastava tüfeklerini Lübnan’a yollayacağı bildirildi. Zastava tüfeği 1980’li yıllarda Rum Milli Muhafız Ordusu’nun esas silahını oluşturuyordu .

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin cumartesi günü Güney Kıbrıs’a kısa ve özlü bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin, Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyaretin ayrıntılarına geniş bir şekilde yer verdi.
Haberi, “Teknik Bilgi ve Zastava” başlıklarıyla aktaran gazete, Lübnan Başbakanı’nın ziyaretinin kısa sürmesine karşın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüştüklerinin oldukça önemli olduğunu yazdı.
Gazete, Anastasiadis ile Hariri’nin, enerji, savunma konularının yanı sıra AB meselelerini de ele aldığını belirtti.
Habere göre, Hariri, enerji konusunda, Güney Kıbrıs’ın teknik bilgisini ve Güney Kıbrıs için oluşan bilgi tabanının kendisiyle paylaşılmasını istedi.
Güney Kıbrıs’ın, son yıllarda bu sektörde sağladıklarının kabulü için Lübnan gibi bir ülkenin başbakanın buraya gelmesini olumlu addeden gazete, savunma alanında ise Güney Kıbrıs’ın Lübnan’a malzeme verme konumunda olduğunu belirtti.
Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Hariri ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın Lübnan Silahlı Kuvvetleri’ne askeri yardım paketi sağlayacağını ifade etti.
Gazete, elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, Güney Kıbrıs’ın araya giren değişiklikler nedeniyle, faydalı olmayan askeri malzemeyi Lübnan’a vermesi konusunda uzlaşma sağladığını yazdı.
Güney Kıbrıs’ın yıllardır kullanmadığı ve depolarda bulunan Zastava tüfeklerini Lübnan’a yollayacağını yazan gazete, Zastava tüfeğinin, 1980’li yıllarda Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) esas silahı olduğunu da anımsattı.
Güney Kıbrıs ile Lübnan arasında ele alınan üçüncü başlığın ise Avrupa Birliği olduğunu yazan gazete, Lübnan’ın Güney Kıbrıs’ın desteğini ve yardımını istediğini kaydetti. Gazete, Anastasiadis ile Hariri arasındaki görüşmede Beyrut’un, tüm AB üyesi ülkelerden sadece Güney Kıbrıs’ın, Lübnan’dak durumu anlayabileceğini düşündüğünün de ortaya çıktığını belirtti.
AÇIKLAMA
Gazete, aynı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin açıklamaları sırasında somut mesajlar gönderdiğini yazdı.
Habere göre, Anastasiadis, Lübnan’ın teröre karşı mücadelesinde süren çabalarını farkında olduğunu, Lübnan ve halkının, bir buçuk milyon Suriyeli göçmeni misafir ettiğini anımsattı.
Anastasiadis açıklamasında ayrıca gelecek haftalarda veya aylarda, Güney Kıbrıs-Lübnan-Yunanistan üçlü zirvesine ev sahipliği yapmayı beklediğini de ifade etti.
Nikos Anastasiadis, son olarak, iki ülkenin, yıllardır birbirinin yanında durduğuna dikkati çekerken, işbirliği ve iki ülke arasında var olan bağların güçlendirilmesine kararlı olduklarını söyledi.
Lübnan Başbakanı Hariri ise açıklamasında, Güney Kıbrıs’ın, hemşerileri için ikinci evi teşkil ettiğini belirtti.
Anastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmeyi mükemmel olarak nitelendiren Hariri açıklamasında ayrıca Lübnan silahlı kuvvetlerine yönelik ve güvenlik alanında sağladığı destekten dolayı Anastasiadis’e yönelik teşekkürlerini sundu.
Hariri iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin de daha ileriye götürülmesi gerekliliğini vurguladı.
Haberi “Kısa Zamanda Yunanistan ve Lübnan ile Üçlü Zirve” başlıklarıyla veren Alithia gazetesi, Anastasiadis ile Hariri arasındaki görüşmede Kıbrıs sorunu, enerji ve ikili meselelerin ele alındığını yazdı.
Anastasiadis ile Hariri’nin cumartesi akşamı düzenledikleri ortak basın toplantısın ardından ise birlikte yemek yediklerini yazan gazete, iki yetkilinin gündeminde, Hariri’nin Kıbrıs sorununun çözüm sürecine ülkesinin verdiği desteği teyit ettiğini belirtti.
Gazete, Güney Kıbrıs ile Lübnan’ın, iki ülke arasında Münhasır Ekonomik Bölge’nin belirlenmesi için açık diyaloğa da sahip olduğunu yazdı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Szpiegowskie Telefonu

    Gdy podejrzewamy, że nasza żona lub mąż zdradził małżeństwo, ale nie ma na to bezpośrednich dowodów lub chcemy się martwić o bezpieczeństwo naszych dzieci, dobrym rozwiązaniem jest również monitorowanie ich telefonów komórkowych, które zazwyczaj pozwala na uzyskanie ważniejszych informacji.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.