DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar;  Maraş hemen iade edilmeli

Rumlar; Maraş hemen iade edilmeli

ABONE OL
13 Şubat 2018 14:16
Rumlar;  Maraş hemen iade edilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maraş kökenli 3 Kıbrıslı Rum’un Maraş’la ilgili hazırladığı muhtıranın Güney Kıbrıs’ın Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) milletvekillerinin gündemine getirildiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, öneri sahibi Rum Yüksek Mahkemesi eski Başkanı Dimitrios Hacihambis, Güney Kıbrıs’ın AB eski Daim Temsilcisi Theofilos Theofilu ve AB Mahkemesi eski Yargıcı ve Rum Yüksek Mahkemesi eski Yargıcı Yeorgios Arestis’in 9 Şubat tarihinde Rum AP milletvekilleriyle bir araya geldiğini yazdı.
Habere göre, Maraş kökenli Kıbrıslı Rumlar, görüşmede hazır bulunan Eleni Theoharus, Takis Haciyeorgiu, Lefteris Hristoforu, Kostas Mavridis, Neoklis Silikiotis ve Dimitris Papadakis’e Maraş’la ilgili muhtıra hakkında bilgi verdi.
Muhtırada, BM kararları ve Kiprianu-Denktaş Doruk Anlaşması’nda öngörüldüğü üzere Maraş’ın yasal sahiplerine iade edilmesine öncelik verilmesi yönünde önerilerin yer aldığını kaydeden gazete, AP milletvekillerinin muhtıradaki önerileri olumlu karşıladıklarını aktardı.
Gazete, görüşmede AP milletvekillerinin yardımlarıyla muhtırada yer alan önerilerin bazı önlemlerle birlikte Avrupa Parlamentosu ve diğer birimlere iletilmesine karar verildiğini belirtti.
Görüşme sırasında AP Dilekçeler Komitesi’nin adaya yapmayı planladığı ziyaretin de ele alındığını kaydeden gazete, ziyaretin amacının, komite üyelerinin Maraş’taki durumu incelenmesi ve komitenin eski raporunun iyileştirilmesi olduğunu anımsattı.
Habere göre, görüşmede Dilekçeler Komitesi’nin heyetine toplu bir desteğin olması için alınabilecek önlemler üzerinde de duruldu.
Haravgi gazetesi de haberinde, ziyaretin 7-8 Mayıs tarihinde yapılmasının planlandığını hatırlattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.