DOLAR 32,4192 -0.11%
EURO 34,8604 0.18%
ALTIN 2.476,550,59
BITCOIN 2012407-3,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar öfkeden kudurdu

Rumlar öfkeden kudurdu

ABONE OL
26 Ocak 2020 21:04
Rumlar öfkeden kudurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UNFICYP raporunda sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin düzeyini düşüren ve KKTC’nin düzeyini yükselten ifadeler yer aldı.

BM Barış Gücü UNFICYP’in görev süresinin uzatılması raporunda; adada “iki yönetimden” bahsedildiği, İngiltere’nin ise AB’den çıkıyor olmasına karşın Kıbrıs’a müdahil olmaktan ve kulis faaliyetlerinden vazgeçmediği iddia edildi.
Fileleftheros gazetesi; “Brexit Bile Onları Durdurmuyor – İngiltere’yle BM’de İkinci Cephe” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, Rum yönetiminin, biri Türkiye’nin sözde Güney Kıbrıs MEB’indeki “saldırıları”, diğeri ise UNFICYP’in görev süresinin yenilenmesine ilişkin raporu olmak üzere iki ayrı cephede saldırıya maruz kalmakta olduğunu iddia etti.
Gazete, Rum yönetiminin mücadele verdiği ilk cephenin, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki faaliyetleri olduğunu belirterek, Türkiye’nin 8’inci parselde sondaj çalışmalarına başlaması çerçevesinde yaşananlar olduğunu aktardı.
Gazete, ikinci cephenin ise, Perşembe günü onaylanacak olan UNFICYP raporunun nihai şeklinin oluşmasına ilişkin görüşmelerde yaşananlar olduğunu savundu.
Raporda, adada mevcut “iki yönetimden” bahsedildiğini belirten gazete, İngiltere’nin “yine orkestra şefi rolünü üstlenerek”, raporda sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin düzeyini düşüren ve KKTC’nin düzeyini yükselten ifadelere yer verdiklerini iddia etti.
İngiliz Yüksek Komiseri Steven Lillie ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın koordineli bir şekilde bu yönde çaba gösterdikleri suçlamasında bulunan gazete, raporda “iki toplumun değil, iki tarafın işbirliğinden” bahsedilerek, aslında iki ayrı yönetime atıfta bulunulduğunu da öne sürdü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.