DOLAR 32,3741 0.16%
EURO 34,9872 -0.27%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar Türkçe isimlere karşı

Rumlar Türkçe isimlere karşı

ABONE OL
29 Ağustos 2018 14:59
Rumlar Türkçe isimlere karşı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletlerin (BM) KKTC’deki yerleşim yerleri için resmi belgelerinde Türkçe isimler kullandığı, bu durumun Güney Kıbrıs’ta rahatsızlık ve endişe yarattığı belirtildi.
Fileleftheros gazetesi “BM’den Türkçe Yer İsimleri” başlığı altında verdiği haberinde, BM Kalkınma Programı (UNDP) tarafından KKTC’deki yer isimlerinin Yunanca yerine “yasa dışı” şekilde Türkçe kullanıldığını, Rum Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği Milletvekili Yorgos Perdikis’in konuyu Rum Dışişleri Bakanı’na gönderdiği bir mektupla gündeme getirdiğini yazdı.
Gazete, Perdikis’in Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e meclis yoluyla gönderdiği mektupta, UNDP’nin “Limnia” (Mormenekşe) köyünde bulunan bir yel değirmenin restorasyonu konulu belgesinde köyün Türkçe adının kullanıldığını belirterek bu durumdan Dışişleri Bakanlığı’nın haberi olup olmadığını sorduğunu yazdı.
Habere göre Perdikis Dışişleri Bakanı Hristodulidis’ten, söz konusu belgeden haberi olup olmadığı konusunda Rum meclisini yazılı bilgilendirmesini istedi.
Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Minas Hacimihail ise meclise gönderdiği 8 Ağustos tarihli yanıt mektubunda, konunun bilgileri dahilinde olduğunu ve bakanlık düzeyinde gerekli tüm girişimleri yaptıklarını belirtti.
Hacimihail, UNDP’nin geçmişte de benzer uygulamalar yaptığını ve bakanlığın da anında gerekli müdahalelerde bulunduğunu iddia ederek BM’nin uluslararası yasallığa ve hukuka uyması gerektiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.