DOLAR 32,5168 -0.08%
EURO 34,9706 0.36%
ALTIN 2.433,440,44
BITCOIN 2074810-4,01%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar ve Maronitler sahtekarık yapıyor

Rumlar ve Maronitler sahtekarık yapıyor

ABONE OL
11 Aralık 2018 21:06
Rumlar ve Maronitler sahtekarık yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- KKTC’de yaşayan Kıbrıslı Rum ve Maronitlerin, KKTC’deki arazilere ilişkin beyanları, Rum hükümeti tarafından uydu aracılığıyla doğrulanacak.
Fileleftheros gazetesi “Mahsurların Ödenekleri Uyduyla” başlığı altında verdiği haberinde, KKTC’de yaşayan Kıbrıslı Rumların ve Maronitlerin, hayvanlarını otlatmak veya tarımsal amaçla kullandıklarını iddia ettikleri arazilere ilişkin beyanlarının doğruluğunun, bu yıldan itibaren uydudan kontrol edileceğini yazdı.
Rum yetkililer, konuya ilişkin açıklamalarında, Rum hükümetinden verilen ödenekleri almak adına bir arazi için birden fazla Rum’un başvuru yaptığı veya tarımsal arazi olmayan araziler için ödenek talep edildiği durumların tespit edildiğini belirterek, söz konusu arazilerin bu yıldan itibaren uyduyla kontrol edileceklerini vurguladılar.
Gazete, bazı Rumların, “Kıbrıslı Rumlara ait olan ve Türkiye uyrukluların ellerinde tuttukları arazileri kiraladıkları ve Rum makamlardan ödenek talep ettikleri” yönünde şikayetler olduğunu belirterek, Rum yetkili kaynakların, bu durumu doğruladıklarını, ancak kendine ait malı olmayan bazı Rumların yasadışı şekilde Türkiye uyruklulara verildiği iddia edilen arazileri kiralamak zorunda kaldıkları olgusunun da göz önüne alınarak başvuruların değerlendirildiği ifade ettiklerini aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.