DOLAR 32,5884 0.35%
EURO 34,8625 0.35%
ALTIN 2.497,100,52
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlar yine Ercan’ı şikayet etti

Rumlar yine Ercan’ı şikayet etti

ABONE OL
07 Mayıs 2018 16:36
Rumlar yine Ercan’ı şikayet etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Avrupa Parlamentosu üyesi KostasMavridis, Avrupa Komisyonu’nun, Rumların ileri sürdüğü “Lefkoşa FIR” hattındaki uçuşların güvenliğinde var olan tehlikeleri gündeme getiren Türkiye raporu nedeniyle, havacılık alanındaki Türkiye’nin ileri sürülen “müdahalelerinin” siyasi olarak göğüslenmesini istedi.
Fileleftheros gazetesi, Rum Avrupa Parlamentosu üyesi KostasMavridis’in, Avrupa Komisyonu’nun raporunda ciddi eksikliklerin bulunduğunu, “uluslararası ve Avrupa yasalarını, kurallarını ihlal eden, tehlikeler yaratan, Ercan Havalimanı’nın devrede olması da dahil olmak üzere, Türk faaliyetleri konusunda herhangi bir ifadenin bulunmadığını” savunduğunu yazdı.
Habere göre Mavridis, herkesin, var olan ciddi tehlikeleri bildiğini ancak uluslararası ve Avrupa örgütü tarafından bunun göğüslenmesine yönelik herhangi bir faaliyetin yapılmadığını ileri sürdü.
Mavridis maalesef hükümetin de bu konuda herhangi bir özlü faaliyette bulunmadığına dikkati çekti.
BM’ye periyodik olarak gönderilen protesto mektubunun yeterli olmadığını ifade eden Mavridis, uluslararası ve Avrupa örgütlerine yönelik müdahalelerle tutarlı bir politikaya gereksinim olduğunu belirtti.
Mavridis “Lefkoşa FIR” hattının güvenliği konusunda endişe duyan ve karşılıklı çıkara sahip ülkelerin örgütleriyle işbirliğine gidilmesi ve konunun Avrupa Parlamentosu Taşımacılık Komitesi’nde gündeme getirilmesi önerisinde de bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.