DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20662752,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumları Töre korkusu sardı

Rumları Töre korkusu sardı

ABONE OL
04 Şubat 2019 10:16
Rumları Töre korkusu sardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis Başkan Yardımcı Töre’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday adayı olduğunu açıklaması, Rum tarafında büyük endişeye neden oldu.

Politis gazetesi KTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeni gelişmeler olabileceğini, bu makama UBP’den birinin gelebileceğini, böyle bir durumda da “yeni fikirler”in federasyon karşısında zemin kazanacağı için müzakere gündeminin tamamen değişeceğini yazdı

Politis “Federasyon Çözümü İçin Son Pencere… Lute Ziyareti ve Ciddi İkilemler” başlıklı manşet haberinde, Jane Holl Lute’un Ada’ya Mart sonu veya Nisan başlarında bir ziyaret daha yapacağını, bunu Kıbrıs’taki iki tarafın da bildiğini öne sürdü.
Kıbrıs sorununda bir özlü müzakere penceresi varsa bunun Mayıs’tan Ekim ayı sonuna kadar olduğunda artık herkesin mutabık olduğuna işaret edilen haberde, şunlar kaydedildi:
“Kıbrıs sorununda özlü müzakerelerin başlama tarihine dair bütün göstergeler Mayıs’ı işaret ediyor. Türkiye yerel seçimlerini, Kıbrıs ve Yunanistan Avrupa seçimlerini tamamlar ve İngiltere için Brexit meselesi netleşir. Belki de en önemlisi, birkaç haftaya kadar Exxon’un sondajlarıyla ilgili sahnenin netleşecek olmasıdır ki bu Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ve Türkiye’yi çok ilgilendiriyor. Yerel düzeyde, Kıbrıs’ta gelecek genel seçimler 2021’de, Kıbrıs Türk toplumunda bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi 2020’de olacak, bu seçimin kampanya süreci de önümüzdeki sonbaharda başlayacak. Kısası Anastasiadis ve Akıncı arasında, Lute’un hazırladığı referans şartları belgesinde anlaşma olursa Mayıs sonundan Ekim sonuna kadar havada kalanlar (konular), referandum tarihleri de tayin edilerek kapanabilir. Bu zaman penceresi belki iki bölgeli, iki toplumlu kapsamlı çözüm görüşmesine dair ufukta var olan son perspektiftir.”
Gazete bu mümkün olmazsa KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeni gelişmeler olabileceğini, bu makama UBP’den birinin gelebileceğini, böyle bir durumda da ‘yeni fikirler’ iki bölgeli, iki toplumlu federasyon karşısında zemin kazanacağı için müzakere gündeminin tamamen değişeceğini yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.