DOLAR 28,9095 0.04%
EURO 31,2745 0.08%
ALTIN 1.877,800,17
BITCOIN 12648034,53%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumların  “Denktaş” korkusu sürüyor

Rumların “Denktaş” korkusu sürüyor

ABONE OL
05 Kasım 2018 09:59
Rumların  “Denktaş” korkusu sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici danışmanı Jane Holl Lute ile yaptığı görüşmelerle ilgili bilgilendirmede bulunacağı “Ulusal Konsey” toplantısı öncesinde yetkinin merkezden yerele aktarılması (desantralizasyon) konusundaki fikirleri iç cephede çatışma konusu olmaya devam ediyor.
Fileleftheros “Başkan’a Baskı… Partiler Desantralize Yetkiler Konusunda Tezlerin Netleştirilmesini İstiyor” başlıklı haberinde, Rum Sözcü Prodromos Prodromu’nun, “iki bölgeli, iki toplumlu federasyon hedefinin değişmediğini, eleştirilerin ise yanlış anlamadan kaynaklandığını” söylemesine karşın siyasi partilerin konuya netlik kazandırılması taleplerini sürdürdüklerini haber verdi.
Habere göre AKEL, Anastasiadis’in, önceki Ulusal Konsey toplantısında ısrarla sorulmasına rağmen cevapsız bıraktığı merkezî hükümetin hangi erk ve yetkilerinin oluşturucu varlıklara aktarılacağını, salı günü açıklaması dileğinde bulundu.
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu “Anastasaidis kapalı olan bir konuyu açıyor. AKEL, bu başlığın açılmasının ve tartışılmasının, müzakereler yeniden başlarsa Akıncı ve Anastasiadis’in önlerinde bulacağı bütün geriye kalan önemli meselelerin (garantiler, toprak, mülkiyet ve yürütme yetkisi) çözümüne nasıl yardımcı olacağı konusunda cevaplar bekliyor” dedi.
“Anastasiadis bu taktik hareketi neden yaptı, içeriği nedir, çözüm çabalarına nasıl hizmet edecek?” diye soran Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı’nın “son dönemde, konfederasyon veya taksim çözümlerine göndermede bulunan açıklamalarından dolayı yaşanan tartışmayla yükselen tansiyonu düşürmesi dileğinde bulundu.
Andros Kiprianu, “konfederasyon çözümü, er ya da geç Kıbrıs’ın kesin taksimini gündeme getirecek. Bir kez daha tekrar ediyorum; esasen Rauf Denktaş’ın vizyonu olan ve onun istediği çözümü asla kabul etmeyeceğiz. Buna karşı bütün gücümüzle savaşacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.