DOLAR 32,5354 -0.02%
EURO 34,9801 0.38%
ALTIN 2.428,150,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumların “Denktaş korkusu” sürüyor…Kiprianu;   “Denktaş’ın vizyonu gerçekleşecek”

Rumların “Denktaş korkusu” sürüyor…Kiprianu; “Denktaş’ın vizyonu gerçekleşecek”

ABONE OL
12 Kasım 2018 15:15
Rumların “Denktaş korkusu” sürüyor…Kiprianu;   “Denktaş’ın vizyonu gerçekleşecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Haravgi AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, desandralize federasyonun, iki aydır konuşulan ancak var olmayan bir mesele olduğu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de önerisine içerik katmadığı görüşünü ortaya koyarak şunları söylediğini yazdı:
“Çünkü içeriğini o da bilmiyor. Sorumsuz ve eğreti bir öneri ortaya koyuyor ve fikrini şekillendirmek için itirazı olanlardan, görüşlerini söylemelerini istiyor. Bütün bunları, aralarında BM Genel Sekreteri’nin çerçevesinde ortaya konulan özlü meseleleri görüşmeye hazır olmadığı için yapıyor. Olguları desantralize federasyona yöneltmeyi başarsa bile diğer bütün meseleler yine önünde kalacak. Çıkmazın uzaması sonucunda Rauf Denktaş’ın Ada’mızın kesin taksim edilmesi vizyonuna daha da yaklaşacağız. AKEL Kıbrıs’ın taksimine rıza göstermez” dediğini bildirdi.
Habere göre Limasol’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Kiprianu “en yakın zamanda barış ve istikrar şartlarını yaratmazsak korkarım halk yavaş yavaş güvensiz hissetmeye ve Ada’yı terk etmeyi düşünmeye başlayacak” uyarısında bulundu.
Kiprianu barış ve güvenlik şartlarının ancak Kıbrıs sorununun BM’nin ilgili kararları, Doruk Anlaşmaları, Uluslararası Hukuk ve AB’nin üzerine bina edildiği ilke ve değerler çerçevesinde çözülmesi halinde sağlanacağı görüşünü ortaya koydu.
KIBRIS SORUNU KAMPANYASI
Aynı gazete AKEL’in, Ada içinde ve dışında Kıbrıs sorunuyla ilgili bilgilendirme seferberliğine giriştiğini haber verdi.
Genel Sekreter Kiprianu’nun Astra isimli radyoya, çok yakında Türkiye’ye gideceği ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceği bilgisini verdiğini kaydeden gazete, Kiprianu başkanlığındaki bir heyetin de Aralık ayı başlarında New York’a giderek BM yetkilileriyle Kıbrıs sorunuyla ilgili temaslarda bulunacağını yazdı.
Habere göre AKEL’in önümüzdeki dönemde bütün kentlerde halka açık siyasi toplantılar yapacağını, büyük bir de hareketlilik planladığını söyleyen Kiprianu, Anastasiadis’i “müzakerelere yeniden başlama ve kısa zamanda anlaşmaya varma siyasi iradesine sahip olmamakla” suçladı ve tezlerinin, Rum tarafının Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini kabul edip etmediği konusunda soru işaretleri yarattığına dikkat çekti.
Gazete Anastasiadis’in basın toplantısının ardından AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu ve Rum Yönetimi Sözcüsü Prodromos Prodromu’ya Kıbrıs sorunu ve perspektifleriyle ilgili sorular yöneltti, aldığı cevapların içerisinden şu cümleleri öne çıkardı:
Stefanu “Anastasiadis Kıbrıs devletinin siyasi eşitlik çerçevesinde iki toplum tarafından birlikte yönetilmesi perspektifini şeytanlaştırıyor”. Prodromu ise “Kıbrıslı Türklerin herhangi bir kararda kendi olumlu oyları olması gerektiği reçetesinde ısrar etmemeleri için teşvik verilmesi kaygısı var.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.