DOLAR 32,3830 0.18%
EURO 35,0974 0.01%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlarla birlikte Maraş’a gireceklermiş!

Rumlarla birlikte Maraş’a gireceklermiş!

ABONE OL
06 Ağustos 2019 07:31
Rumlarla birlikte Maraş’a gireceklermiş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum tarafında Maraş ile ilgili olarak düzenlenen seminer ve toplantılara 40 Kıbrıslı Türk’ün ve bazı mühendislerin katıldığı bildirildi. Bunlar arasında mimar ve mühendisler de bulunuyor.

Güney Kıbrıs’taki, Maraş’ın Master Planı’na ilişkin Yeniden İnşa ve Yeniden Yerleşime Açma Konseyi’nin Başkanı Mesaritis de yaptığı açıklamada Maraş ile ilgili bilgi toplamak için Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan uzmanlar ve mühendisler grubunun, Maraş’a girmeye hazır olduğunu belirtti.

Güney Kıbrıs’taki, Maraş’ın Master Planı’na ilişkin Yeniden İnşa ve Yeniden Yerleşime Açma Konseyi’nin (ETEC) Başkanı Nikos Mesaritis, uzmanların, Maraş’a girmeye hazır olduğunu savundu.
Haravgi gazetesine özel açıklama yapan Mesaritis, Konsey’in, inşaatları denetleyecek 3 kişilik grubun organize edilebilmesi amacıyla, geçtiğimiz Aralık ayından itibaren, Maraş şehrinin açılması halinde yapıların güvenliğinin kontrolü ve bunların listeye alınması için mimarların, inşaat mühendislerinin ve aktivistlerin eğitimi ve bir araya toplanması amacıyla seminer düzenlediklerini ifade etti.
Mesaritis, seminerleri, 40 Kıbrıslı Türkün izlediğini, bununla birlikte Konsey tarafından yapılan planlamanın KKTC’deki mühendislere sunulmasıyla eğitime devam edildiğini belirtti.
Konsey’in talebinin, inşaat mühendislerinin ve mimarların kapalı Maraş bölgesine girişine izin verilmesi olduğunu ifade eden Mesaritis, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan uzmanlar ve mühendisler grubunun, Maraş’a girmesi için ilerlemeye hazır olduklarını; Maraş’a dünya çapında bilimsel mirasının durumuna ilişkin bilgi toplamak adına, atölye olarak bunu değerlendirmek için girmek istediklerini savundu.
Mesaritis, bu amaç için BM’nin liderlere yardımcı olması gerektiğini de söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.