DOLAR 32,5140 -0.12%
EURO 34,7824 -0.27%
ALTIN 2.424,39-0,22
BITCOIN 21664180,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rumlarla ortak açıklama yaptılar

Rumlarla ortak açıklama yaptılar

ABONE OL
27 Eylül 2018 07:51
Rumlarla ortak açıklama yaptılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CTP,TDP,BKP ve YKP, Ledra Palas Otel’de Rum siyasi partilerinden AKEL, EDEK , EDI, Yeşiller, EPALXI ve DİSİ partileriyle ortak toplantı yaptı. UBP, HP ve DP bu toplantıya katılmadı

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada şöyle denildi; “Partiler Genel Sekreter Guterres’in girişimini memnuniyetle karşılar ve iki tarafın liderlerini federal bir çözüm ve Adanın yeniden birleştirilmesi adına Genel Sekreter’in önerdiği çerçeve ve yöntem üzerinde yoğun çalışmaya davet ederler”
CTP, TDP, BKP ve YKP ile Rum siyasi partilerinin destek verdiği Guterres Belgesi ise “Türkiye’nin garantörlüğü ile müdahale hakkının kaldırılmasını ve Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasını” içeriyor
Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri, Slovakya’nın Güney Kıbrıs’taki büyükelçiliği himayesinde düzenlenen rutin toplantılar çerçevesinde yeniden bir araya geldi.
Ledra Palas Otel toplantı salonunda yapılan toplantıya, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ev sahipliği yaparken, toplantıda Kıbrıs Rum Kesimi’nden AKEL, EDEK, EDI, Yeşiller, EPALXI ve DİSİ partilerinin temsilcileri katılım gösterdi.
KKTC’deki siyasi partilerden CTP’yi Fazilet Özdenefe, TDP’yi Cemal Özyiğit ve Safiye Özaltıner, BKP’yi Salih Sonüstün, YKP’yi Alpay Durduran, Oğuz Özen ve Murat Kanatlı temsil etti.
Toplantıda, TDP’nin önerisi üzerine “BM’nin yeni girişiminin barış sürecine etkileri” konusu ele alınıyor.
ORTAK AÇIJKLAMA
Ev sahibi TDP’nin önerisi üzerine “BM’nin yeni girişiminin barış sürecine etkileri” başlığının tartışıldığı toplantı saat 12.30 sıralarında tamamlanırken, Slovak Büyükelçi Jan Skoda hazırlanan ortak açıklamayı basına okudu.
Açıklamada “Partiler Genel Sekreter Antonio Guterres’in girişimini memnuniyetle karşılar ve iki tarafın liderlerini federal bir çözüm ve Adanın yeniden birleştirilmesi adına Genel Sekreter’in önerdiği çerçeve ve yöntem üzerinde yoğun çalışmaya davet ederler” ifadelerine yer verildi.
Partilerin bir sonraki Ledra Palas toplantısı, 31 Ekim’de yapılacak.
Parti temsilcileri ayrıca 9 Ekim’de, Türk ve Rum kayıpların birlikte gömülü olduğu tek bölge olan Athalasa yakınlarındaki eski akıl hastanesinin olduğu bölgeye bir ziyaret gerçekleştirecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.