DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20626702,05%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’u protesto edemedi

Rum’u protesto edemedi

ABONE OL
28 Mart 2019 12:25
Rum’u protesto edemedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Milletvekili Hasipoğlu, Rum partileri ve siyasi işbirlikçileri ile toplantıya katıldı, ortak açıklamanın altına imza attı.

Hasipoğlu, güven yaratıcı önlemler konuşulurken, Rum tarafının KKTC’ye uyguladığı ambargoları, yabancı turistler ile bilim adamlarının KKTC’ye sokulmadığını ve Güney’de Türklere yapılan saldırıları dile getirmedi
Slovak Büyükelçiliğinin himayelerinde ara bölgede ayda bir kez düzenlenen toplantıların dünkü bölümünde Yeni Kıbrıs Partisi’nin (YKP) önerisi üzerine “Kıbrıs sorunu için yeni girişimler” konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.
Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Jan Skoda tarafından toplantı sonunda okunan ve üzerinde mutabık kalınan ortak açıklamada, “(toplantıya katılan siyasi partiler) İki taraf arasında güven ve iş birliğini arttırmaya yardımcı olmak amacıyla üzerinde mutabık kalınan güven arttırıcı önlemlerin uygulanmaya konmasına paralel olarak bu yönde yeni ve etkili fikirler geliştirmeleri ve sonuç odaklı bir yaklaşımla müzakerelere başlanması için liderlere çağrıda bulunma konusunda anlaştı“ denildi.
Toplantıya, Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP), Ulusal Birlik Partisi(UBP), Yeni Kıbrıs Partisi(YKP), Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP), Kıbrıs Sosyalist Partisi(KSP), United Cyprus Party(BKP), Güney Kıbrıs’tan ise Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DİKO), Demokratik Seferberlik Partisi(DISY), Sosyal Demokratlar Hareketi(EDEK), Merkezin Yeniden Yapılandırılması Siyasi Grubu (EPALIXI), Birleşik Demokratlar’dan (EDİ) temsilciler katıldı. Bir sonraki toplantının 24 Nisan’da yapılacağı kaydedildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.