DOLAR 32,3457 0.28%
EURO 35,1208 -0.07%
ALTIN 2.310,081,45
BITCOIN 22946583,71%
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’un gerçek yüzü

ABONE OL
20 Eylül 2017 06:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün geldiğimiz bu noktada bile aramızda, Rum çıkarlarını savunarak Kıbrıs Türklerinin devletini, egemenliğini, self-determinasyon hakkını ve ayrılma hakkını çalmak isteyenler var. Bugün bir devlete sahip bir halk durumundaki Kıbrıs Türklerini Rumların sömürgesi bir kabile durumuna düşürmek amacındadırlar…
Bu sinsice oynanan hain oyunu bozmak için; Rumların yıllar öncesinde yayınladıkları bir bildiriyi bilgilerinize sunmayı bir görev bildim;
ETNlKI ETERIA BEYANNAMESİ
(1896_ Atina gazeteleri)
«Rumlar; bağımsızlığımız için atalarımızın savaşları sonunda, Rum Milleti iki kısma ayrıldı. Pek küçük bir parçası Yunan birliğini kurdu amma, asıl büyük kütle yine ve hâlâ yabancı boyunduruğu altında kaldı.
Birleşmemiz, o istiklâlini kazanan küçük parçayı bir çekirdek sayıp asıl genişlemeyi ve yayılmayı iş edinmemiz gerekiyor. Olan bitenle yetinip yarı yolda kalanlar miskinlikten hainliğe kaymış olacaklardır.
Zayıf ve fakir olan serbest Yunanistan, idarecilerinin bütün idealistliklerine rağmen istedikleri ve istediği kadar bu davaya yardımcı olamıyor.
İç politika dalaşmaları Yunanistan’ı öyle bir hale koydu ki, Yunanlılar kendilerinden umulan ödevi yerine getiremez oldular.
Yerine ve imkânına göre çeşit çeşit isimler almak durumunda kalan Etniki – Eteria bundan böyle, daha gizli, daha sıkı, daha disiplinli çalışmak kararındadır. Ayrıca, akrabası Türkiye’de oturanları tehlikeye sokmamak için de bu gizliliğe çok dikkat edilmek gerekecektir.
Sırası gelince her Rum gönlünde uyuyan vatanperverlik, büyük maksat uğruna ateşlenecek bir bomba gibi harekete sevk edilecektir.
Rumlardan çoğunun kendine güveni, büyük maksada bağlılığı, cemiyetimize itimadı azalmış olabilir. Bunları her yeni fırsatta bir kere daha güçlendirmek, cemiyetin şaşmaz ödevidir. Maksada ancak emin, ihtiyatlı, tedbirli ve güvenli adımlarla yürünebilir.
Bu milli dernek, Rumların birleşmesine, kurtulmasına ve kalkınmasına durmadan çalışacak ve zamanın geldiğine, fırsatın kapıyı çaldığına her inandığı anda, hemen harekete geçip zayıf ve küçük Yunanistan’a büyük ve güçlü bir destek olacaktır. Bu günkü Yunan Hükümetinin rağmına da olsa, Büyük Yunanistan için çalışacağız, Bu uğurda küçük Yunanistan çeşitli tehlikelere atılmış olabilir, gürültüye gidebilir, yeter ki Büyük Yunanistan’a doğru bir adım daha atılmış olsun!
Cemiyet, bütün Rumlara; nerde olurlarsa olsunlar, maksadımıza canla başla, malla, para ile yardım etmenin boyunlarına borç olduğunu hatırlatır. Bu borcu yerine getirmekte korkaklık ve kaypaklık gösterenler, hıyanetle damgalanacak ve zamanında cezasını bulacaktır.»
Ne yazık ki bugün Rumlar, aramızdaki işbirlikçileri ile birlikte, kol kola, bu bildiride belirtilen hedeflerine doğru ilerlemektedir.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.