DOLAR 32,5577 0.05%
EURO 34,9280 0.19%
ALTIN 2.438,540,65
BITCOIN 2059815-4,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’un önerisi;   Türk askeri gitsin Avrupa Polis Gücü kurulsun

Rum’un önerisi; Türk askeri gitsin Avrupa Polis Gücü kurulsun

ABONE OL
20 Eylül 2018 12:54
Rum’un önerisi;   Türk askeri gitsin Avrupa Polis Gücü kurulsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın, New York’a gidilmesi öncesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştüğü dün, Rum müzakere grubu danışmanlarından hukukçu Polis Poliviu, Kıbrıs sorununa “taksitli çözüm” önerisini basına açıkladı. Anastasiadis ise Rum Haber Ajansı’na (KİPE), Kıbrıs sorununda yeni bir başarısızlığın etkiler yapacağını, en kötüsünün de zemin değişikliği olacağını söyledi.
Fileleftheros “Her Şey New York’ta Belirlenecek” başlıklı haberinde, Kıbrıs sorununda her şeyin Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, BM Genel Kurulu çerçevesinde Genel Sekreter Antonio Guterres’le 28 ve 29 Eylül’de görüşeceği New York’ta belirleneceğini yazdı.
Gazete Spehar’ın durum değerlendirmesi yapmak üzere, dün, Akıncı ve Anastasiadis’le görüştüğünü ancak her iki taraf da Genel Sekreter’in geçici danışmanı Jane Holl Lute’un Guterres’e hangi görüşü götüreceğini bilmediğinden konunun derinine inilemediğini yazdı. Habere göre Spehar, Rum Yönetimi Başkanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Anastasiadis’le “Beklentilerini ve Ekim ayında Güvenlik Konseyi’ne iyi niyet misyonu raporu gibi bazı çok önemli konuları” görüştüklerini söyledi. Güvenlik Konseyi’nin, gelecekte nasıl ilerleneceğini anlayabilmek adına, iyi niyet misyonu raporunda yer alacaklar ile Ocak 2019’daki raporla çok ilgilendiği için bu dönemi “çok önemli” diye niteledi.
“TAKSİTLİ ÇÖZÜM”
Politis “Taksitli Çözüm… Poliviu Kıbrıs Sorununa Evrimsel Prosedür Öneriyor” başlıklı haberinde Anastasiadis’in müzakere grubu danışmanlarından hukukçu Polis Poliviu’nun, birkaç ay önce Anastasiadis’e sunduğu “Kıbrıs Sorunu: Başka Bir Yaklaşım” başlıklı önerisini dün basınla paylaştığını yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.