DOLAR 32,5993 0.37%
EURO 34,8274 0.25%
ALTIN 2.495,170,44
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rum’un yeni hedefi NATO

Rum’un yeni hedefi NATO

ABONE OL
27 Haziran 2018 16:19
Rum’un yeni hedefi NATO
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, NATO üyesi olmayan AB üyesi ülkelerin AB-NATO iş birliğine eşit katılımı talebinde bulundu.
Alithia, Hristodulidis’in önceki gün Lüksemburg’da gerçekleştirilen AB Dış Konular Konseyi çalışmalarına katıldığını yazdı.
Habere göre Hristodulidis, AB içerisinde Yapısal Savunma İş birliğini, NATO üyesi olmayan AB üyesi ülkelerin AB-NATO iş birliğine eşit katılımını, Ürdün’ün mülteciler konusunda ve Arnavutluk’un da Avrupa perspektifinin desteklenmesini istedi.
PESCO (AB’nin kalıcı yapılandırılmış savunma anlaşması) konusunun görüşülmesi sırasında PESCO ile “AB’nin savunma ve güvenlik alanlarında olanaklarını ve özerkliğini ve AB’nin Dünya Stratejisi’nin uygulanmasını güçlendirildiğini” belirten Hristodulidis, “Bu, Avrupa iş birliği ayağı, NATO ile kurumsal iş birliği çerçevesi olmayan Kıbrıs için hayati önem taşımaktadır” dedi.
AB-NATO işbirliği konusunda görüş alış verişine geçildiğinde ise Hristodulidis, (NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de huzurunda) Güney Kıbrıs’ın, bu iki kurumun sıkı iş birliği ve koordinasyonunun gereğine destek verdiğini ancak bu iş birliğinin “örgütlerden her birinin karar almadaki özerkliğine mutlak saygı, üye devletlerin ortak faaliyetlere eşit katılımına ve mütekabiliyet esasına olanak tanıyacak şekilde yapılması gerektiğini” söyledi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.