DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rus  Büyükelçi Osadchiy;   Kıbrıs’ın birleşmesini destekliyoruz

Rus Büyükelçi Osadchiy; Kıbrıs’ın birleşmesini destekliyoruz

ABONE OL
07 Şubat 2020 11:26
Rus  Büyükelçi Osadchiy;   Kıbrıs’ın birleşmesini destekliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ise önceki gün büyükelçiliğin sosyal medyadaki sayfasında yer alan açıklamasında, Rusya Federasyonunun, Kıbrıs’taki BM Barış Gücünün (UNFICYP) görev süresinin uzatılmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyinin 2506 sayılı kararını desteklediğini ve bunun ise Rusya’nın, BM’nin adadaki misyonunun yaptığı çalışmaya verdiği önemi gösterdiğini teyit ettiğini söyledi.
Açıklamasında, özetle Moskova’nın, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine dair zorlukların gerekli kararlılık ve siyasi irade olması durumunda aşılabileceğine inandığını dile getiren Osadchiy, Rusya’nın Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin uluslararası çabaları desteklemeyi sürdürmeye hazır olduğunu da belirtti.
UNFICYP’in, ara bölgedeki istikrarın güvenceye alınmasında hayati rol oynadığına emin olduklarını da dile getiren Osadchiy, Rusya’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili ilkeli tutumunun çok iyi bilindiğini de sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.