DOLAR 32,5657 0.13%
EURO 34,9831 -0.14%
ALTIN 2.439,670,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rus mafyası Güney’e yerleşti

Rus mafyası Güney’e yerleşti

ABONE OL
14 Mayıs 2018 13:53
Rus mafyası Güney’e yerleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü Rus mafyasının bir kolunun, Rum tarafında örgütlenerek şube gibi faaliyet gösterdiği haber verildi.
Fileleftheros haberi; “Rus Mafyası Burada… Ünlü Suç Örgütü Kıbrıs’ta ‘Şube’ Açtı… Çete Rusya’daki Merkeze Karşı Sorumlu” başlık ve spotlarıyla manşete çekti.
Rum polisinin, 8 Şubat 2018’de işlenen ErnestoLeonidi (47) cinayetiyle ilgisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan YeorgiosTheodoridis (57) isimli Gürcistanlı’nın önceki gün mahkemede verdiği ifadeden ve topladığı diğer verilerden bu sonuca vardığı kaydedilen haberde, Leonidi cinayetine karışan Gürcü grubun da bu mafya grubu üyesi olduğu kaydedildi.
Gazetenin, Rum polisinin topladığı verilere dayandırdığı habere göre, Rum tarafında gerçekleştirdiği yasadışı eylemlerden bir fon oluşturan grup; kârı, örgütün Rusya’daki ana merkezinden aldığı emirlere göre bölüşüyordu. Gazeteye göre, Limasol’da, Leonidi’nin başkanlığında, Güney’deki Gürcüleri kontrol eden bir alt-grup kuruldu.
Yine gazeteye göre, Leonidi’nin katillerinden biri – Rusya’daki ana merkezin de üyesi – ciddi suçlar işlememeleri için Rum tarafındaki suç unsurlarını kontrol etmeye çalışarak suç gelirlerinin düşmesine ve Rusya’daki ana merkezin rahatsız olması üzerine Leonidi ile anlaşmazlığa düşmüştü. Leonidi bu nedenle infaz edildi.
YeorgiosTheodoridis ifadesinde, Leonidi’yi öldürenlerden birinin, kontrolü ele geçirerek Limasol’un hırsızlık ve soygun kaynaklı gelirini artırmak istediğini anlattı.
Rusya’daki suç örgütünün Fransa ve Selanik’te de kolları saptandığı için Rum polisi şimdi Interpol’ü bilgilendirecek. Meseleyi mahkemeye götürmenin eşiğine gelen Rum polisi, cinayetle ilgisi olabilecek ve hakkında Avrupa tutuklama emri çıkartılan 8 kişiyi arıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.