DOLAR 32,5937 0.33%
EURO 34,6994 -0.19%
ALTIN 2.524,121,61
BITCOIN 1990198-0,66%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rus paralı askerleri Libya’da…   Türk askerine karşı savaşacaklar

Rus paralı askerleri Libya’da… Türk askerine karşı savaşacaklar

ABONE OL
08 Ocak 2020 15:27
Rus paralı askerleri Libya’da…   Türk askerine karşı savaşacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum-Yunan ikilisi ile Fransa , Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın koordinasyonuyla, darbeci general Halife Hafter saflarında savaştırmak için Libya’ya paralı Rus askerlerinin gönderilmesi Türkiye-Libya anlaşmasından ve Libya’ya Türk askeri gönderilecek olmasından sonra daha da yoğunluk kazandı.
Londra merkezli Arab el-Cedid gazetesinin haberine göre, son üç gün içinde Rus paralı askerlerini taşıyan iki uçak darbeci Hafter’in denetiminde bulunan Libya’daki Bingazi Havalimanı’na indi. Yeni sevkiyatlarla birlikte Libya’da bulunan paralı Rus askerlerinin sayısı 4 bine ulaştı.  
Libya’ya gönderilen paralı Rus askerleri, Merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan “Vegacy Strategic Services” adlı Rus güvenlik şirketinin çatısı altında faaliyet gösteriyor.
Geçtiğimiz Aralık ayının son günlerinde Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden darbeci Hafter’e bağlı Libya Meclis Başkanı Saleh, Rum Yönetimi ve “Vegacy Strategic Services” şirketinin yöneticileriyle görüşmelerde bulunmuştu.
Bu görüşmelerde Libya’ya gönderilmesi beklenen Türk askerine karşı Libya’ya daha çok paralı Rus askeri gönderilmesi ve bunun finansmanının da Rum Yönetimi tarafından karşılanması ele alınmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.