DOLAR 32,3831 0.19%
EURO 35,0479 -0.15%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Rum’a destek verdi

Rusya Rum’a destek verdi

ABONE OL
20 Mart 2018 16:06
Rusya Rum’a destek verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osadchiy: Rusya, Rum Yönetimi’nin yanındadır ve yanında olmaya devam edecek. Rusya, Rum Yönetimi’nin ilan ettiği MEB’deki egemenlik haklarını da destekliyor ve enerji planlamalarının devamını istiyor

Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’nin, Rusya’nın Rum Yönetimi’nin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini, aynı zamanda müzakerelerin de devamını da desteklediğini söylediği belirtildi.
Alithia gazetesinde yer alan habere göre, Rusya’da gerçekleştirilen başkanlık seçimleri dolayısıyla, önceki gün oy verme işleminin yer aldığı Limasol’daki Rus Konsolosluğu’nu ziyaret eden Osadchiy, Rusya’nın müzakerelerin yeniden başlamasını kolaylaştırmak için herhangi bir harekette bulunup bulunmayacağına dair bir soruya da yanıt verdi.
Soruya yanıtında “ülke liderliğiyle temas içerisinde olduklarını, bu konu üzerinde düşündüklerini ve gelecekte de ele alacaklarını” ifade eden Rus elçi, konunun Türkiye’yle ele alınmasını da ihtimal dışında bırakmadı.
Gazeteye göre Osadchiy konuşmasında, ülkesinin Rum Yönetimi’nin tek yanlı ilan ettiği MEB’deki egemenlik haklarına yönelik desteğini de ifade ederek enerji planlamalarının, provokasyonlar olmadan devam etmesi gerektiğini ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.