DOLAR 32,3503 0.25%
EURO 35,1638 0.01%
ALTIN 2.305,401,24
BITCOIN 22930322,70%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya, Türk tarafının “Kapalı Maraş Açılımı”na karşı çıktı… Rusya’dan Rum’a destek
  • Kıbrıs Volkan
  • Rum Basını
  • Rusya, Türk tarafının “Kapalı Maraş Açılımı”na karşı çıktı… Rusya’dan Rum’a destek

Rusya, Türk tarafının “Kapalı Maraş Açılımı”na karşı çıktı… Rusya’dan Rum’a destek

ABONE OL
27 Şubat 2020 09:42
Rusya, Türk tarafının “Kapalı Maraş Açılımı”na karşı çıktı… Rusya’dan Rum’a destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in 43’üncü BM İnsan Hakları Konsey Toplantısı çerçevesinde görüştüğü Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’dan, Rusya’nın tavrına dair olumlu mesajlar aldığı savunuldu.
Alihtia ve diğer gazetelerin “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı habere göre, BM Barış Gücü, Kıbrıs sorunu, Maraş ve MEB konularının ele alındığı önceki günkü görüşmede Lavrov Hristodulidis’e Rusya’nın Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına katkıda bulunmaya hazır olduğunu iletti.
Kapalı Maraş konusunda yapılacak her hareketin BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına uygun yapılması gerektiği görüşünü aktaran Lavrov, Rusya’nın, Rum Yönetiminin tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge”(MEB) içerisinde üçüncü taraflarca yapılan bütün hareketlere karşı olduğunu da söyledi. Sergei Lavrov ülkesinin, BM Barış Gücü’nün görev/yetkilerinde veya personel sayısında gelecekte yapılması muhtemel değişiklikler için de ev sahibi ülkenin olur vermesinin şart olduğu görüşünde olduğunu da aktardı.
Gazete “Lavrov’dan Destek Teyidi… Rusya MEB’deki Hareketlere Karşı” başlıklı haberinde, kaynaklarının, Lavrov’un “ev sahibi ülke” ifadesi ile Rum Yönetimini kast ettiği görüşünde olduklarını yazdı.
Politis “Rusya’dan Olumlu Mesajlar” başlığıyla aktardığı haberinde, önümüzdeki günlerde Sergei Lavrov’un Güney Kıbrıs’ı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de Mayıs ayında Moskova’yı ziyaret etmesinin beklendiğini hatırlattı.
Filelefthros “Ancak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Rızasıyla… Hristodulidis-Lavrov Görüşmesinin Gündeminde UNFICYP, Maraş ve Kıbrıs Sorunu” başlıklı haberinde, BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden biri olan Rusya’nın bu çerçevede çoğu zaman Kıbrıs sorununa belirleyici müdahalelerde bulunduğunu hatırlattı.
Rum Yönetiminin çoğu zaman, Kıbrıs sorununda desteğini almak için Moskova’ya yönelmesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken gazete, “bu nedenle Kıbrıs sorununda bu aşamada da UNFICYP (BM Barış Gücü) ve Maraş gibi zor konularda da katkıda bulunabilir” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.