DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20580833,24%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya’nın saldırılarına karşı Girne’de protesto gösterisi düzenlendi

Rusya’nın saldırılarına karşı Girne’de protesto gösterisi düzenlendi

ABONE OL
02 Mart 2022 19:08
Rusya’nın saldırılarına karşı Girne’de protesto gösterisi düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Ukraynalı vatandaşlar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonunu protesto etmek, dünyaya savaşı durdurun çağrısı yapmak ve ülkelerine destek vermek amacıyla Girne’de protesto gösterisi düzenlendi.

“Savaş yok! Ukrayna biz yanındayız” sloganıyla Girne Atatürk Anıtı önünde yer alan gösteriye, 7’den 70’e katılan Ukraynalı vatandaşlar, savaşın durdurulması çağrısı yaptı.

Eyleme, KKTC’de yaşayan Azeriler, Kırım Türkleri, Moldovyalılar, Kıbrıslı Türkler, Türkiye vatandaşları ile bazı Rus vatandaşları da katılarak destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Natalia Khomenko, tek amaçlarının kendileirne ait topraklarda, vatanlarında, özgürce yaşamak olduğunu ifade ederek, eylemle Ukraynaya destek belirterek, dünya ülkelerine ve Rusyaya savaşı durdurmaları çağrısı yapmak istediklerini söyledi.

Anne babalarının kardeşlerinin, vatan topraklarını korumak için savaştığını, ailelerinin yaşamları ve güvenlikleri konusunda endişe içinde olduklarını söyleyen Khomenko, tüm dünyadan savaşın durdurulması için destek istedi.

Ukrayna’da sivillerin yokluk içinde ilaçtan, gıdadan diğer insani ihtiyaçlardan mahrum bir şekilde bombalar altında yaşam sürdürmeye çalıştığını anımsatan Khomenko, KKTC’de Ukraynaya İnsani yardım götürmek için bir kampanya başlatmayı hedeflediklerini ve Ukrayna için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Eyleme katılanlar da BRT aracılığıyla ülkelerinde yaşananları ve hissettiklerini aktardılar..
BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.