DOLAR 32,4051 0.22%
EURO 35,0214 -0.19%
ALTIN 2.329,560,46
BITCOIN 22977962,36%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

S.O.S Çocukköyü Derneği’nde bakım verenler eğitimlerini tamamladı

S.O.S Çocukköyü Derneği’nde bakım verenler eğitimlerini tamamladı

ABONE OL
01 Haziran 2022 13:55
S.O.S Çocukköyü Derneği’nde bakım verenler eğitimlerini tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOS Çocukköyü Derneği’nin sağladığı “Aile Tipi Bakım” adı verilen alternatif bakımın kalitesini artırmak, bakım verenleri çocuk ve genç bakımı konularında güçlendirmek ve geliştirmek amacıyla; anneler, teyzeler, aile asistanları eğitmenler ve gençlik danışmanlarına yönelik bir dizi eğitimler verildi.

SOS çocukköyü Derneğinden verilen bilgiye göre, eğitimlerin sonunda, SOS Çocuk Köyü’ndeki 54 çocuğa, Girne Gençlik Evi’ndeki 28 ve Yarı Bağımsız Yaşam Programı’ndaki 11 gence aktif bakım ve destek veren 12 SOS annesi, dört teyze, sekiz aile asistanı, üç eğitmen ile dört gençlik danışmanı katılım sertifikası almaya hak kazandı. SOS Çocukköyü Derneği Lefkoşa yerleşkesinde düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları verildi.

-Alanında Uzman Güçlü Eğitmen Kadrosu

SOS Çocukköyü Derneği çatısı altında bakım alan her çocuğun bakımından sorumlu olan bir SOS Annesi, bir teyze veya aile asistanı, bir eğitmen ve sürecin devamında ise bir Gençlik Danışmanı bulunuyor. Verilen eğitimlerle tüm bakım verenlerin potansiyelini geliştirmek ve iş birliği içinde dengeli bir ebeveynlik tutumu sergilemelerini sağlayabilmek amacıyla geliştirilen eğitim programları çerçevesinde, sekiz bölümden oluşan 24 saatlik “Güçlü Ebeveynler – Güçlü Çocuklar”, altı bölümden oluşan dokuz saatlik “Çocuk Merkezli Yaklaşımlar” ve sekiz bölümden oluşan 12 saatlik “Şefkat Dili ile Bağ Odaklı İletişim” eğitimleri gerçekleştirildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Buse Erzeybek Şemi ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanı Fatoş Erkıvanç tarafından “Güçlü Ebeveynler – Güçlü Çocuklar”, Çocuk Gelişimi Uzmanı Hülya Özkoşar tarafından “Çocuk Merkezli Yaklaşımlar”, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Nedret Türksoy Alkım ile Uzman Psikolog Fezile Yeşildal tarafından ” Şefkat Dili ile Bağ Odaklı İletişim” eğitimleri verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.