DOLAR 32,6078 0.39%
EURO 34,7426 0%
ALTIN 2.500,100,65
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sabahattin İsmail açıklama yapmıyor… 2 milyon Dolar’ı nereden buldu?

Sabahattin İsmail açıklama yapmıyor… 2 milyon Dolar’ı nereden buldu?

ABONE OL
12 Ağustos 2018 19:32
Sabahattin İsmail açıklama yapmıyor… 2 milyon Dolar’ı nereden buldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet memuru iken  kendisi ve yakınları adına Lefkoşa Kermiya bölgesinde bir  daire (60 bin Sterlin) ,  Girne merkezde bir daire (65 bin Sterlin) Alsancak’ta bir villa (140 bin Sterlin),  Ankara Bahçelievler’de iki daire (260 bin Dolar)  Ankara Çankaya’da iki daire  (1 milyon Dolar) ve biri Mercedes olmak üzere iki lüks araba   satın alan Sabahattin İsmail, bu kadar parayı nereden bulduğunu hala daha açıklamadı.

KİTAP SATMIŞ

Sabahattin İsmail bu kadar parayı nereden bulduğunu hala daha açıklamaktan kaçınırken, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda ,  bu parayı sattığı kitaplardan elde ettiğini ileri sürüyor.  Bu açıklama karşısında da  KKTC Vergi Dairesi’nin harekete geçmesi bekleniyor. Bu arada  Sabahattin  İsmail’in lüks bir hayat yaşadığı, Kuşadası ile  Bodrum ve Yunan adalarında  tatil yaptığı da öğrenildi.

HANGİ İLİŞKİLER VAR?

Sabahattin İsmail’in devlet memuru iken aldığı maaşla  kendisi ve yakınları adına KKTC’de ve Türkiye’de  yaklaşık  2 milyon Dolar  tutarında  mülk satın alması dikkat çekerken, gözler Sabahattin İsmail’in  bazı vakıflar ve  örgütlerle ilişkilerine çevrildi. Bu konuda da  Türkiye’deki bazı  kurumlara, bu paranın kaynağının araştırılması için  ihbarların yapıldığı  ileri sürüldü.

MASAK DEVREYE GİREBİLİR

Yapılan ihbarlar sonrasında Türkiye Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun devreye girmesi ve  2009- 2015 dönemine ait  Sabahattin İsmail’in  banka hesaplarının  soruşturulması da bekleniyor.

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Sabahattin İsmail,  Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde  görülen bir davada  yalan ve gerçek dışı iddialarda bulunup, yalancı şahitlik yaparken, devlet memuru iken “ikinci iş yaptığını” da  itiraf etmişti.  KKTC yasalarına göre  devlet memurlarının ikinci iş yapması ise suç sayılıyor. Bu nedenle de Sabahattin İsmail hakkında KKTC Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacak.

SUÇ DUYURUSUNU AKKURT MU YAPACAK?

Elde ettiğimiz bilgilere göre ise, Sabahattin İsmail hakkında Başsavcılığa suç duyurusu  ulusal güçlerin önde gelen isimlerinden  Aydın Akkurt tarafından yapılacak. Bu konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Akkurt, şöyle dedi;

“MİLLİYETÇİLİK DOĞRU SÖYLEMEYİ GEREKTİRİR”

“ Emperyalist güçlerden para alanlara, Devletin parasına, yetimin hakkına el uzatanlara karşı nasıl mücadele ediyorsak,  milliyetçilik maskesinin arkasına saklanarak  yasaları çiğneyenlere ve haksız kazanç elde edenlere karşı da mücadele  ederiz. Milliyetçilik doğru söylemeyi gerektirir. Hiç kimse milliyetçiliği zan ve töhmet altında bırakamaz.  Sabahattin İsmail’in ortaya çıkmalı ve devlet memuru iken kendisi ve yakınları adına bu kadar mülkü hangi parayla aldığını açıklamalıdır.  Yasalarda suç sayılmasına rağmen, devlet memuru iken  hangi “ikinci işi” yapmıştır?  Bu ikinci işi yaparken ne kadar vergi ödemiştir, ne kadar para kazanmıştır, hangi kesimlerle ilişki içerisine girmiştir? Bunların araştırılıp, ortaya çıkarılması için suç duyurusunda bulunacağım.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.