DOLAR 32,4537 0.12%
EURO 34,4906 -0.03%
ALTIN 2.467,78-0,60
BITCOIN 2057991-3,94%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sabahattin İsmail “Rum” pasaportu aldı

Sabahattin İsmail “Rum” pasaportu aldı

ABONE OL
07 Ağustos 2018 19:44
Sabahattin İsmail “Rum” pasaportu aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mal varlığını açıklamaktan kaçınan “baş milliyetçi” Sabahattin İsmail’in  “Rum” pasaportu aldığı da ortaya çıktı.

Çeşitli nedenlerle Güney’e geçerek kimlik ve pasaport alanlara karşı  çok yoğun saldırıların ve suçlamaların yapıldığı günlerde, Sabahattin İsmail Güney’e geçerek kimlik ve pasaport aldı.  Pasaportunu alış tarihi ise 16 Kasım, 2007

 

Pekçok vatandaş sağlık,  eğitim, vize ve ulaşım gibi nedenlerle Güney’e geçerek kimlik ve pasaport  alırken, bu vatandaşlara yönelik saldırılar ve suçlamalar yapılıyordu. Baş milliyetçi Sabahattin İsmail de , bu saldırıların ve suçlamaların yapıldığı günlerde  Güney’e geçerek  kimlik ve pasaport aldı. Elde edilen bilgilere göre  Sabahattin İsmail,  2007 Kasım ayı içerisinde Güney’e geçerek, 16 Kasım 2007  tarihiinde kimlik ve pasaport aldı. Sabahattin İsmail o günlerde Dışişleri Bakanlığı’nda  çalışırken, Aydın Akkurt’un yönetimindeki  Volkan gazetesinde de “milliyetçi”  içerikli yazılar  yazıyordu.

AKKURT AÇIKLAMA YAPTI

Bu durumun ortaya çıkması karşısında oldukça şaşırdığını belirten Akkurt şunları söyledi;

“Sabahattin İsmail’in 11 yıl  önce Güney’e geçerek kimlik ve pasaport  aldığını şimdi  öğrendim. Oldukça şaşırmış durumdayım. Çünkü VOLKAN  gazetesi o günlerin koşullarında Güney’den kimlik ve pasaport alanlara karşı  yoğun bir kampanya yürütüyordu.  Sabahattin İsmail de  VOLKAN gazetesinin başyazarıydı. Bunu o günlerde öğrenmiş olsaydım, Sabahattin İsmail  VOLKAN gazetesinden içeriye giremezdi.”

SABAHATTİN İSMAİL’İN MAL VARLIĞI

Aydın Akkurt, Sabahattin İsmail’in kendisi ve yakınları adına satın aldığı mallarla ilgili olarak da  şöyle dedi;

“Sabahattin İsmail, servet sahibi olmayan, kıt kanaat geçinen çok çocuklu bir ailenin çocuğudur. Yıllarca özel sektörde çalıştı daha sonra devlete girdi. Devlette çalıştığı yıllarda aldığı maaş da ortadadır. Bu maaşla da ailesini geçindirirdi.  Şimdi, Sabahattin İsmail’in devlet memuru iken  kendisi ve yakınları adına  KKTC’de iki daire, bir villa,  Ankara’da da 4 daire satın almasını da yine büyük bir şaşkınlıkla karşıladım. Bu kadar parayı nereden bulduğunu açıklaması gerekir.”

YOLLAR NEDEN AYRILDI?

“Sabahattin İsmail ile yollarınız neden ayrıldı” sorusunu da Akkurt , şöyle yanıtladı;

“Benim yolum, siyasi düşüncelerim ve siyasi mücadelem ortada. Ben, inandığım ilkelerden ve mücadeleden bir adım gerilemedim. Sabahattin İsmail ile yollarımız  2015 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ayrıldı.  O, seçimde her nedense Kudret Özersay’dan  yana tavır alırken, biz ulusal güçlerin cumhurbaşkanı adayı olan Derviş Eroğlu’nu destekliyorduk. Ayrılığın bir nedeni de  bu oldu.  Tabii ki başka nedenler de var, onları da günü geldiğinde belgeleri ve fotoğraflarla açıklayacağım.”

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Erkin

    Nereden buldu:
    A) vatan hainligi icin odenmis olabilir. Bence bu az bir ihtimal. Zaman sureci onemli bir faktor. Ayrica hainlik icin cok miktarda para kucuk miktarlarda verilir. Su is bu is karsiligi su miktar. Banka hesabina baksaniz, birsey bulacagini sanmakta safliktan basbka birsey olamaz.
    B) Kisa bir zaman surecinde buyuk miktarda bir mevzuat elde etmek ve de mal mulk olarak cok iyi bir duruma gelmenin yolu Esrar Trafigine alim vede satimina bulasmakla olur.
    Sizler karari verin.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.