DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı,Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararları açıkladı
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • Sağlık Bakanlığı,Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararları açıkladı

Sağlık Bakanlığı,Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararları açıkladı

ABONE OL
13 Mart 2022 14:01
Sağlık Bakanlığı,Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararları açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirülse mücadele sürüyor.. Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yeni kararları açıkladı.

Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, temaslı kişilerin eksik aşılı veya aşısız olmaları halinde, maskeli olarak güncel hayatlarına devam edeceğini ve bu kişilerin 5’inci ve 7’inci günlerinde antijen testlerini yaptıracaklarını kararlaştırdı. Kararlarda şu ifadalere de yer verildi.

Okulların Pozitif Vaka ve Temas Protokolüne göre, Öğretmenin temaslı olması durumunda tam aşılı öğretmenler maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecek, bu kişiler 5. Gün antijen testlerini yaptıracaklar.

Eksik aşılı veya aşısız öğretmenler semptom takibi yaparak maskeli olarak güncel hayatlarına devam edecek. Eksik aşılı veya aşısız öğretmenler ise 3’üncü, 5’inci ve 7’inci gün antijen testlerini yaptıracaklar.

Kişiler temas durumlarında belirlenen günlerden önce semptom göstermeleri halinde, semptomun başladığı gün PCR yaptıracaklar. Ailede Covid-19 Pozitif olma durumunda çocuk ve pozitif birey aşısız ise çocuk okula gitmeyecek. Ada Pass sorgulaması ile ilgili kararda da, daha önce kategori 1 listesinde bulunan market ve açık alan sporlarında ada pass sorgulanması yapılmayacağı belirtildi. BRT

 

İşte kararların tamamı:

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.