DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20775472,80%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sağlıkla Kal Yürüyüşü” düzenlendi

“Sağlıkla Kal Yürüyüşü” düzenlendi

ABONE OL
03 Eylül 2022 16:39
“Sağlıkla Kal Yürüyüşü” düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temek Sağlık Hizmetleri Dairesi, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Dereboyu’nda “Sağlıkla Kal Yürüyüşü” düzenledi.

Dereboyu’ndan Kuğulu Park’a kadar gerçekleştirilen yürüyüşe, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Sağlık Bakanı İzlem GürçağAltuğra, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, bazı milletvekilleri, doktorlar, bakanlık müdürleri ve çalışanları, bazı sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Etkinlikte konuşan Sağlık Bakanı İzlem GürçağAltuğra, koruyucu hekimlik ve halk sağlığının önemini dile getirerek, erken teşhisin hayat kurtardığını hatırlattı.

Düzenli doktor kontrollerinin şart olduğunu ve bu nedenle Halk Sağlığı Haftası’nda çeşitli etkinliklerle buna dikkat çekeceklerini dile getiren Bakan Altuğra, spor yapmanın da insan sağlığındaki önemini vurguladı.

Meclis Başkanı Zorlu Törede, sağlıklı olmanın hayatın gerçeği olduğunu ifade ederek, zengin fakir fark etmeksizin sağlığın öncelikli olduğunu belirtti.

Sağlık bozulmadan tedbir alınması gerektiğini de kaydeden Töre, hemşireler ve doktorların bu açıdan büyük önemi olduğunu söyledi ve tüm sağlıkçılara teşekkür etti.

Yürüyüşün sonunda Kuğulu Park’ta broşür dağıtımı ve çocuklara el boyama etkinliği de gerçekleştirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.