DOLAR 32,3717 0.16%
EURO 34,9790 -0.28%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SAHTE PIRLANTA NASIL ANLAŞILIR

SAHTE PIRLANTA NASIL ANLAŞILIR

ABONE OL
13 Aralık 2019 09:58
SAHTE PIRLANTA NASIL ANLAŞILIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ -Sahte pırlanta aslında pırlanta olmayan bir şeyin pırlanta olarak sunulmasıdır.
Pırlanta diye satılan en yaygın yapay taşlar kübik zirconia, zirconium silicate ve beyaz safirdir. Sonrasında tüm sahtelerin kralı geliyor: moisanit. Pırlanta diye satılması en kolay olanı budur, çünkü bir pırlanta gibi parıldar, ışıldar ve aynı göz alıcılığa sahiptir. Bir de laboratuarlarda üretilmiş pırlantalar var, bunlar da gerçek pırlantalarla aynı fiziksel ve kimyasal özelliklere sahiptir.
Bir pırlantayı kontrol ediyorsanız, eğer yapmanıza imkan varsa, kendi kendinize yapabileceğiniz basit testler var:

• Parlaklık Testi: Yapaylar, gerçek pırlantalardan daha az parlar. Pırlantalar yüksek bir “kırılma oranı”na sahiptir, bu da içlerinden geçen ışığı keskince bükeceği ve bunun da bir parlaklık oluşturacağı anlamına geliyor.
• Şeffaflık Testi: Pırlantanız henüz serbestse (yüzüğe monte edilmemişse) ilk olarak temiz olduğundan emin olun, sonra pırlantayı sivri ucu (culet) yukarı gelecek şekilde bir gazetenin üstüne koyun. Gerçek bir pırlanta ile kelimeleri açık şekilde göremezsiniz. Bir pırlantanın içinden bakıyorsanız, kelimeler biraz buğulu bir şekilde görünmeli. Ancak bu testle ilgili istisnai durumlar var: bazı gerçek pırlantalar sığ kesilmiştir ve bu da yazıyı okumanıza olanak verir.
• Yansıma Testi: Bir pırlantanın yansımaları gri tonlarındadır. Eğer bir gökkuşağı görecek olursanız, ya sahte ya da düşük kalite bir pırlantaya bakıyorsunuz demektir. Ayrıca gerçek pırlantalar, sahte pırlantaların aksine, tüm taraflarından yansırlar.
• Yüzük Malzemesi: Gerçek bir pırlanta, yüksek kalite altın ya da platin üzerine yerleştirilmelidir, fakat herhangi birisinin pahalı bir tektaş veya pırlanta yüzük üzerine de sahtesini yerleştirebileceğini unutmayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.