DOLAR 32,5466 0.09%
EURO 34,9887 -0.11%
ALTIN 2.439,680,16
BITCOIN 21019710,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Sandığa gidelim irademizi yansıtalım”

“Sandığa gidelim irademizi yansıtalım”

ABONE OL
14 Ekim 2020 10:55
“Sandığa gidelim irademizi yansıtalım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Cumhurbaşkanı adayı ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, 11Ekim tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun tamamlandığını, ikinci turun ise 18 Ekim’de gerçekleştirileceğini anımsatarak, açıklamalarda bulundu.
HALKIN İRADESİ
Önemli olanının KKTC’nin demokrasisinin en iyi şekilde çalışması olduğunu vurgulayan Tatar, halkın sandığa iradesini yansıtabilmesinin önemine işaret etti.
11 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı seçimine katılımın beklediklerinin altında olduğunu ifade eden Tatar, 18 Ekim’de seçime katılımın daha yüksek olması temennisinde bulundu.
18 Ekim’de Kıbrıs Türk halkının önümüzdeki 5 yıl görev yapacak cumhurbaşkanını seçeceğini, dolayısıyla Pazar günü sandığa gidilmesi ve halkın iradesini yansıtmasının önemli olduğunu vurgulayan Tatar, “Vaka sayıları azalarak, kontrol atındayken, herkesin sandığa giderek, iradesini yansıtmasını temenni ediyorum” dedi.
Ülkedeki kutuplaşmanın önlenmesi için bir takım hassasiyetlerin gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Ersin Tatar, “Hepimiz KKTC’nin vatandaşları olarak bu ülkede demokrasi refah, mutluluk ve geleceğe umutla bakabilmek için bir mücadelenin içerisindeyiz. KKTC’nin geleceği, daha güvenli bir gelecek için ülkeye iyi liderlik, iyi önderlik etmek gerek. KKTC’nin bekası ve gelişebilmesi için bu doğrultuda fikirler ve projeler üretmek lazım” şeklinde konuştu.
CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI
Cumhurbaşkanlığı makamının sadece bir müzakerecilik makamı olmadığına işaret eden Tatar, Cumhurbaşkanlığı makamının, “topluma çeşitli meselelerde önderlik ve liderlik edebilecek; iyi ilişkiler içinde hükümetlere yapıcı yardımda bulunabilecek; KKTC halkının refahı ve geleceğe umutla bakabilmesinin önderi olabilecek” bir makamı olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.