DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20588673,11%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saner;  Ülkede kaos yaratıldı

Saner; Ülkede kaos yaratıldı

ABONE OL
01 Mayıs 2019 08:11
Saner;  Ülkede kaos yaratıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, Meclis’te yaptığı konuşmada 2019’a 800 milyon TL açıkla başlandığını ve ek bütçeyle buna 530 milyon TL daha eklendiğini, ekonominin daha da kötüye gideceğini belirtti.
Saner, 1 Mayıs konusunda da konuştu.
1 Mayısta çalışılmasını savunmadıklarını ancak yasada bir değişiklik yapılmadıysa ülkede kaos yaratılamayacağını söyleyen Saner, “Sayın Bakanın açıklamasıyla memleket birbirine girdi. İşçi ve işveren arasındaki denge bozuldu. Bunların kimseye faydası yok. İşçinin yanındayız ama işverenlerin de kollanması gerek” dedi.
Ersan Saner, bu tartışmalara son verilmesini istedi.
AMCAOĞLU
UBP milletvekili Olgun Amcaoğlu da yaptığı konuşmada KKTC’de ilk kez Meclis’te Nisan ayında ek bütçe tartışıldığını söyledi.
Hükümet edenlerin “ben bilirim” havasında hareket ettiğini savunan Amcaoğlu, ek bütçe görüşülmeden önce Maliye ve Ekonomi bakanlarının çıkıp açıklama yapması gerektiğini söyledi.
Amcaoğlu, “Şimdi biz, yok hükmündeki tamamen hayali ek bütçeyi konuşuyoruz. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu kendi öngörüsüzlüğünüz ve iş bilmezliğiniz nedeniyle batırıyorsunuz. Hem elektrik kurumunu hem de kamu maliyesini dara sokuyorsunuz” dedi.
Protokolle ilgili hiçbir hareket olmadığını da savunan Amcaoğlu, “3’te biri havada olan bir bütçe var. Siz daha ek bütçe getiriyorsunuz? 2019 Mayıs ayının sonunu bile göremeyeceğiz. Protokol için daha neyi bekliyorsunuz? Ekonomik mali işbirliği protokolünün aşaması nedir bize söyleyin?” şeklinde konuştu.
Amcaoğlu, hükümetin bütçe ve Kıb-Tek ile ilgili hukuksuzluk yaptığını savunarak, bunun araştırılması için Sayıştaylığa dilekçe vereceğini belirterek, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’a bir kopyasını sundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.