DOLAR 32,5908 0.34%
EURO 34,8569 0.32%
ALTIN 2.508,460,98
BITCOIN 21061411,43%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Savvas, “Türk” işbirlikçilerine çağrıda bulundu;   “Türkiye’ye karşı birlikte mücadele edelim”
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Savvas, “Türk” işbirlikçilerine çağrıda bulundu; “Türkiye’ye karşı birlikte mücadele edelim”

Savvas, “Türk” işbirlikçilerine çağrıda bulundu; “Türkiye’ye karşı birlikte mücadele edelim”

ABONE OL
14 Ağustos 2018 11:21
Savvas, “Türk” işbirlikçilerine çağrıda bulundu;   “Türkiye’ye karşı birlikte mücadele edelim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Savvas: Bizi kurtuluşa ve Ada’nın yeniden birleşmesine götürebilecek tek sağlam yapı birliktir.

Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk, Ada’mızın bütün yasal sakinleri ancak Türk askeri,  garantiler ve müdahale hakları olmadan adil, onurlu ve işleyebilir çözüm vasıtasıyla güvenlik ve istikrar şartları içerisinde uyumlu yaşama fırsatı bulacak ve vatanımız kurtuluşa erecek

Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis, “Bizi kurtuluşa ve Ada’nın yeniden birleşmesine götürebilecek tek sağlam yapı birliktir” diyerek “bu zor süreç öncesinde” bütün siyasi güçlerden, “anlaşmazlıkları bir yana bırakarak birlik olmalarını” istedi.
Fileleftheros’un haberine göre Ağustos 1964’te Dillirga bölgesinde ölenler için düzenlenen törende Rum yönetimini temsilen konuşan Angelidis, “Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk, Ada’mızın bütün yasal sakinleri ancak işgal son bulduğunda, askerler, garantiler ve müdahale hakları olmadan adil, onurlu ve işleyebilir çözüm vasıtasıyla güvenlik ve istikrar şartları içerisinde uyumlu yaşama fırsatı bulacak ve vatanımız kurtuluşa erecek” dedi.
Angelidis, Paşiammo’da Ay. Rafail Kilisesi’nde düzenlenen anma töreninde, Rum yönetimi için tek seçeneğin diyalog olduğunu belirtti.
Angelidir, Rum tarafının, geçen yıl Crans-Montana’da koptuğu yerden ve Guterres Çerçevesi temelinde başlayacak müzakerelere katılmaya hazır olduğunu belirterek Genel Sekreter’in yeni inisiyatifi öncesinde daha önce hiç olmadıkları kadar birlik olmaları gerektiğini söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.