DOLAR 32,5750 0.09%
EURO 34,9480 0.23%
ALTIN 2.426,610,16
BITCOIN 2092323-3,11%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seçim ittifakının perde gerisindeki isim: Akıncı

Seçim ittifakının perde gerisindeki isim: Akıncı

ABONE OL
11 Eylül 2017 18:32
Seçim ittifakının perde gerisindeki isim: Akıncı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Akıncı, ruhani liderliğini yaptığı Toplumcu Demokrasi Partisi‘nde yaşanan kan kaybını önleyebilmek için bazı girişimlerde bulunurken, seçimlere yönelik olarak da TDP, TKP Yeni Güçler, BKP’nin seçim ittifakı yapmasını sağlamaya çalışıyor. YKP ise böyle bir seçim ittifakına karşı çıktığını açıkladı

Kıbrıs konusu ile ilgili müzakerelerde verdiği tavizlerle büyük tepki toplayan ve müzakere sürecinin çökmesiyle birlikte büyük bir başarısızlığa uğrayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu başarısızlığını gizleyebilmek için iç politikaya yöneldi.
Akıncı son günlerde yaptığı her açıklamada UBP-DP hükümetine yönelik çok ağır eleştirilerde bulunurken, hükümetin icraatlarını da engellemeye çalışıyor.

KARARNAMELERİ İMZALAMIYOR
Hükümetin icraatlarını engellemeye çalışan Akıncı, Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın görevden alınmak istenmesine “belgeleri ve yerine kimin atanacağını görmek istiyorum” diyerek karşı çıkarken, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na Özel kalem Müdürü atanmasıyla ilgili kararnameyi de imzalamadı. Bu arada Meclis’te çıkan bazı yasaların yürürlüğe girmesine engellemek üzere de Anayasa Mahkemesi’nde dava açıyor.

SEÇİM İTTİFAKI
KKTC’de 2018 yılında yapılacak olan genel seçimler de yaklaşırken, Akıncı’nın seçimlere yönelim olarak bir takım faaliyetlerde bulunduğu da bildirildi.
İddialara göre, Akıncı, ruhani liderliğini yaptığı Toplumcu Demokrasi Partisi‘nde yaşanan kan kaybını ve parçalanmayı önleyebilmek için bazı girişimlerde bulunuyor. Akıncı, TDP ile TKP Yeni Güçler arasındaki buzları eritmeye ve bu iki partiyi yakınlaştırmaya çalışırken, seçimlere yönelik olarak da TDP, TKP Yeni Güçler, BKP’nin seçim ittifakı yapmasını sağlamaya çalışıyor. YKP ise böyle bir seçim ittifakına karşı çıktığını açıkladı.

SAMANİ İLE BURCU ADAY
Yine aynı iddialara göre Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Tarih Danışmanı Meltem Onurkan Samani ile Sözücüsü Barış Burcu, bu seçim ittifakı gerçekleşirse, milletvekili adayı olacaklar.

YEREL SEÇİMLER
Akıncı’nın önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere yönelik olarak ve özellikle LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya destek vermek için harekete geçtiği de bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.