08 Haziran 2016 - 12:27 'de eklendi ve A+A-
Edirne’deki tarihi Selimiye Camii’nde restorasyon çalışması başlatılacağı açıklandı. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, Selimiye Camisinin uzun süredir onarılmadığından ve bazı bölümlerinde dökülmeler olduğunu söyleyerek, “Selimiye Camii en son 1980 yılında restore edilmiş bir yapı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2,5 yıldır sürdürdüğümüz bir çalışma var.
Rölöve projelerini temin ettik. Koruma Kurulu tarafından da onaylandı. Restorasyon ve Restitüsyon onaylandıktan sonra kısa vadede restorasyon çalışmasına başlayacağız.
Bizi sevindiren hususlar var. Caminin statik açıdan bir sorunu yok. Çeşitli yerlerde malzeme yorulmaları var. Değişmesi gereken kurşun ve alçı ya da diğer hususlar var. Selimiye Cami tepeden tırnağa gerekiyorsa yorgun çürütme dediğimiz yöntemle taşları çıkarıp değiştiriyoruz.
İklimsel nedenlerden dolayı dış cephede azda olsa değişecek taşlar var” dedi.
NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Dağları...
NACAK GAZETESİ- Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,...
NACAK GAZETESİ- Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı ...
NACAK GAZETESİ- İzmir merkezli Fetullahçı Terör Örgütü̵...
NACAK GAZETESİ- Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkeye yeni aşıları...
NACAK GAZETESİ- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ant...
NACAK GAZETESİ- Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, C...
NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AB Dış İlişkiler...
NACAK GAZETESİ- Sağlık Bakanı Ali Pilli, son 24 saatte yapıl...
NACAK GAZETESİ- Başbakan Ersan Saner, “aşı için torpil“ başl...