DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046620-2,71%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sendikalardan ‘şok eylem’ hazırlığı: Fuat Oktay’ın uçağı Ercan’a inemeyebilir
  • Kıbrıs Volkan
  • Dünya
  • Sendikalardan ‘şok eylem’ hazırlığı: Fuat Oktay’ın uçağı Ercan’a inemeyebilir

Sendikalardan ‘şok eylem’ hazırlığı: Fuat Oktay’ın uçağı Ercan’a inemeyebilir

ABONE OL
01 Nisan 2021 15:52
Sendikalardan ‘şok eylem’ hazırlığı: Fuat Oktay’ın uçağı Ercan’a inemeyebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetin, dün akşam ani bir kararla yayınladığı Yasa Gücünde Kararname ile kamu çalışanlarına ve sigorta emeklilerine verilen hayat pahalılığı ödeneğini 4 ay süreyle dondurmasının ardından genel grev kararı alan kamuda örgütlü sendikalar sabah saatlerinde toplanarak, eylem planlarını oluşturdular.

Kıbrıs Postası’na konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, genel grevin 8 Nisan Perşembe günü başlaması yönünde karar ürettiklerini ifade etti.

“HÜKÜMET HALKI HUZURSUZ ETTİ, BİZ DE HÜKÜMETİ HUZURSUZ EDECEĞİZ”

Bengihan, genel grev öncesi, mücadeleyi tırmandırmak adına şok eylemler yapma kararı da aldıklarını ifade ederek, “hükümet halkı huzursuz etti, biz de hükümeti huzursuz edeceğiz” dedi.

“BELKİ BİR ŞAKA YAPARIZ VE UÇAKLAR ERCAN’A İNEMEZ”

Yapılması planlanan şok eylemlerin neler olabileceğine ilişkin soru üzerine Bengihan, “Bugün 1 Nisan. Belki bir şaka yaparız ve uçaklar inmez. Belki havaalanında şok bir eylem yaparız. Bunu kesin yaparız ya da yapmayız diye bir şey söylemiyorum” ifadelerini kullandı.

“YASA İZİN VERİYOR”

İlgili Yasa’nın, 24 saatlik süreyle yapılan şok eylem ve grevlere izin verdiğini anımsatan Bengihan, “Bu süreç çok ani eylemlere gebedir. Toplumu huzursuz edenin huzurunun kaçacağını bilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

OKTAY BUGÜN KKTC’YE GELECEK

Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün bir dizi temaslar ile ziyaretlerde bulunmak ve “Bir Zamanlar Kıbrıs” isimli dizinin Mağusa’da gerçekleşecek galasına katılmak üzere KKTC’ye gelecek.

Ercan Havaalanı’nda düzenlenebilecek olası “şok eylemde” hava trafik kontrolörlerinin eyleme gidebileceği ve Oktay’ın uçağının Ercan’a inemeyebileceği konuşuluyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.