DOLAR 32,5240 0.23%
EURO 34,8588 0.35%
ALTIN 2.487,201,03
BITCOIN 1989068-3,75%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şener Levent;  Maraş’ı Rumlara vereceğim

Şener Levent; Maraş’ı Rumlara vereceğim

ABONE OL
01 Nisan 2019 10:22
Şener Levent;  Maraş’ı Rumlara vereceğim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yasemin Hareketi Sözcüsü olan Şener Levent, Alithia gazetesine mülakat verdi.
Alithia gazetesine göre Şener Levent, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacak ilk Kıbrıslı Türk oy pusulası için, “Yasemin Hareketi’nin, oy pusulası Kıbrıslı Türklerden değil Kıbrıslı olarak hareket eden Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşları tarafından oluştuğu” mesajını gönderdi.
Levent, “Kıbrıs Cumhuriyeti” tarihinde ilk kez Kıbrıslı Türklerin, bir hareket şemsiyesi altında Avrupa Parlamentosu seçimlerine gireceğini, hepsinin, “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşı olduğunu, Kıbrıslı Türk olarak faaliyet göstermediklerini de belirtmek istediğini ifade etti.
Avrupa Parlamentosu’ndaki iki sandalyenin Kıbrıslı Türklere verilmesi gerektiğini iddia etmeksizin, “Kıbrıslı” olarak seçimlerde yer alacaklarını söyleyen Levent, “oy pusulalarının, bütün Kıbrıs’ın, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs halkının faydasına olduğuna” inandıklarını da belirtti.
Şener Levent bir soru üzerine, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde her iki taraftan da destek beklediklerini, buna karşın seçmenlerinin esas çekirdeğinin, Kıbrıs Rum tarafında olduğunu, çünkü Kıbrıs Rum tarafında 250 bin, Kıbrıs Türk tarafında ise 80 bin seçmenin bulunduğuna dikkati çekti.
Seçilmeleri durumunda hedeflerinin ne olduğu şeklindeki bir soru üzerine Levent, kendisinin ve arkadaşlarının, “Maraş’ın özgürlüğü için seslerini birleştireceklerini, seçilmeleri halinde, gelecek beş yıl, Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi için mücadele edeceklerini” belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.