DOLAR 32,6246 0.38%
EURO 34,8612 0.19%
ALTIN 2.491,960,31
BITCOIN 20691703,44%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şenkul,  Girne’nin girişindeki nüfus tabelasını söktürdü

Şenkul, Girne’nin girişindeki nüfus tabelasını söktürdü

ABONE OL
28 Aralık 2022 19:00
Şenkul,  Girne’nin girişindeki nüfus tabelasını söktürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, mazbatasını teslim alarak göreve başlamasının ardından Girne’nin girişinde yer alan ilçe nüfus tabelasını indirtti.

Şenkul, propaganda döneminde halka verdiği bir sözü yerine getirdiğini belirterek, amaçlarının aktivist bir eylemde bulunmak değil, Girne’nin çok önemli bir sorununa dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Girne’de yaşanan sorunların en önemi nedenlerinden birisinin gerçeklerle örtüşmeyen nüfus olduğunu kaydeden Şenkul, yazılı nüfusla gerçek nüfus arasında ciddi bir anomali olduğunu belirtti.

Girne İlçe nüfusu 33 bin 200 olarak görünürken, ilçede sadece seçmen sayısının 35 binin üzerinde olduğuna dikkat çeken Şenkul, amacının hükümeti bu konuda uyarmak ve bu anomaliye dikkatlerini çekmek olduğunu söyledi.
Amacının Kuzey Kıbrıs’ta gerçek nüfusun belirlenmesine yönelik ciddi ihtiyaca dikkat çekmek olduğunu ifade eden Şenkul, buna Girne İlçe tabelasını indirerek başladıklarını kaydetti.

Şenkul, yerel yönetimler yasası değişirken nüfusun da güncellenmesi ve belediyelerin nüfuslarına göre katkı alması gerektiğine vurgu yaptı.

Murat Şenkul , “Umarım merkezi hükümet bu soruna duyarlı kalır. Biz her türlü istişareye açığız ama Girne’nin nüfusu bu değildir. Girne’nin gerçek nüfusunu belirlemeleri ve tabelaya gerçek nüfusu asmaları için merkezi hükümeti göreve davet ediyoruz. Biz yanlış nüfusun yer aldığı tabelayı indirerek işimize başlıyoruz”diye konuştu.

CTP Girne İlçe Başkanı ve Girne Milletvekili Ongun Talat da, Şenkul’un seçim döneminde ortaya koyduğu en önemli iddianın yerel liderlik göstermek konusunda olduğunu anımsatarak, bugün atılan adımların icraat döneminin başladığının sembolü olduğunu kaydetti.

Talat, bir milletvekili olarak, Meclis içi muhalefet anlamında bu mücadeleye katkı koyacağının süzünü vererek, “Bundan sonra Girne söz verilen her adımın atılacağı mutlu bir kent olacaktır”diye konuştu. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.