DOLAR 32,4689 -0.06%
EURO 34,7325 -0.7%
ALTIN 2.435,01-0,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şer ittifakı genişliyor

Şer ittifakı genişliyor

ABONE OL
15 Ocak 2018 22:32
Şer ittifakı genişliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ürdün Krallığı’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Mohamed El Fayez, bugünkü  üçlü zirve vesilesiyle Rum Haber Ajansı’na verdiği söyleşide, “zirvenin, bölgedeki işbirliği için bir model olabileceğini” söyledi.
Politis’in haberine göre El Fayez, “Amman’ın  yarım yüzyıldan fazla süredir Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu” belirtti; Güney’e bugün  gelecek Ürdün Kralı Abdullah’a, aralarında Başbakan Hani Muki ve çok sayıda kabine üyesinin eşlik edeceğini söyledi.
El Fayez, zirve çerçevesinde Ürdün ile Güney Kıbrıs’ın eğitim, sağlık, tarım ve enerji alanlarında toplam 4 işbirliği anlaşmasına; Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasında da denizcilik ve kültürel miras da dahil olmak üzere üç karşılıklı anlayış memorandumuna imza atılacağını açıkladı.
İmzalanacak anlaşmalarla ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve üç ülkenin şu anda teknik detaylar üzerinde durduğunu anlatan El Fayez,  “her şey yolunda giderse Salı günü yetkili Ürdünlü bakanlar ile muadilleri arasında imzalanacaklar.  Başka anlaşmalar da olacak. Amman Kıbrıs ve Yunanistan’la kapsamlı ikili ve üçlü işbirliği istiyor” dedi.
Üç ülke arasındaki siyasi ilişkilerin mükemmel olduğunu belirten ve ekonomiyi öncelikli gören Ürdün Büyükelçisi, “ilişkilerin  halkların ve liderlerin beklentilerine layık olabilmesi için ekonominin bütün alanlarında işbirliği geliştirilmeli. Bu alana odaklanma sebebimiz budur. Ekonomik bağlar istikrar ve işbirliğinin ileri götürülmesi için en iyi yoldur” diye konuştu.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.