DOLAR 32,5581 0.02%
EURO 34,8634 -0.05%
ALTIN 2.435,390,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Serdar Denktaş;  Afrika gazetesi provokatör

Serdar Denktaş; Afrika gazetesi provokatör

ABONE OL
22 Ocak 2018 20:53
Serdar Denktaş;  Afrika gazetesi provokatör
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Başbakan Yardımcısı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar dün  facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Afrika Gazetesi’nin yaptığı, bana göre ifade özgürlüğünü aşan, bir ülkenin milli değerlerine alenen hakaret etmek suretiyle provokasyon yapmaktır” ifadesini kullandı.
Serdar Denktaş, bahse konu gazetenin yayınları ile ilgili hukuksal inceleme başlatılmasını istedi.
Serdar Denktaş’ın açıklaması şöyle:
“Bugün (dün) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir gün. Sabah Mecliste yemin törenimiz var. Ancak bence bundan çok daha önemli bir mesele var. O da bu ülkenin gerçek bir hukuk devleti olduğunu hatırlamak. İşte bu sebeple sabah ilk iş Sayın Başsavcıyı ziyarete geldim. Bu ülkede ifade özgürlüğünün nerede başlayıp nerede bittiği bir hukuk meselesidir. Bu bakımdan Sayın Başsavcı ile görüşerek konunun derhal hukuksal olarak incelenmesini talep ettim. Toplumun çok büyük kısmının değerlerine sorumsuzca, provokatif ve hoyratça saldırmak ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Afrika Gazetesi’nin yaptığı bana göre ifade özgürlüğünü aşan, bir ülkenin milli değerlerine alenen hakaret etmek suretiyle provokasyon yapmaktır. Bu provokasyonu yapan gazete kadar, bunu fırsat bilip de hukuk dışında hareket etme niyeti olanlara da tepkimiz sert olacaktır. Bu ülkede yasalar vardır, mahkemeler vardır, devlet vardır ve herkese gereken ceza neyse verilir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.