DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Serdar Denktaş; “Çocuklarım değil tüm çocuklar önemli

Serdar Denktaş; “Çocuklarım değil tüm çocuklar önemli

ABONE OL
26 Ekim 2017 18:07
Serdar Denktaş; “Çocuklarım değil tüm çocuklar önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siyaset hayatına atıldığımda 30 yaşındaydım. Aradan geçen 27 yılda çocuklarıma yeterince vakit ayıramadım. Çünkü rahmetli ağabeyim Raif Denktaş’ın; “bu ülkede her çocuk eşit fırsat yakaladığı gün, benim çocuklarım da o fırsattan faydalanacak” nasihatiyle yürüdüm. Çocuklarıma değil çocuklarımıza bakmaya, geleceğimizi kurmaya ve korumaya çalıştım.

Demokrat Parti (DP), “Biz birlikte güçlüyüz – Tam 25 yıldır söylediğimiz gibi” sloganıyla, 25’inci kuruluş yıldönümünü kutladı.
Lefkoşa’daki Elysium Park’ta önceki akşam gerçekleştirilen kutlamaya, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve halk katıldı.
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, Bakan ve Milletvekilleri de konukları kapıda karşıladı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan gecede, sırasıyla DP Genel Sekreteri Afet Özcafer ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş konuştu.
ÖZCAFER
DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, geceye katılanlara teşekkür ederek, kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı sevgi ve şükranla andı.
Gürcafer, DP’nin gündeminin, ülke olduğunu belirterek, “Gündemimiz Vatandır. DP KKTC için vardır var olmaya devam edecektir. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.
DENKTAŞ
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, konuşmasına “25. yılda yine sizlerle, yine hep birlikte, yine güçlü, yine dimdik ayakta olduğumuzu gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek başladı.
Serdar Denktaş, DP’nin 25 yıl önce daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok eşitlik diye yola çıktıklarında 9 kişi olduklarını hatırlatarak, o 9 kişiden hayatta olanları sevgi, saygıyla selamladı; olmayanları da rahmetle andı.
Siyaset hayatına atıldığında 30 yaşında olduğunu ve aradan geçen 27 yılda çocuklarına yeterince vakit ayıramadığını çünkü rahmetli ağabeyi Raif Denktaş’ın; “bu ülkede her çocuk eşit fırsat yakaladığı gün, benim çocuklarım da o fırsattan faydalanacak” nasihatiyle yürüdüğünü belirten Denktaş, “Çocuklarıma değil çocuklarımıza bakmaya, geleceğimizi kurmaya ve korumaya çalıştım” dedi.
Çocuklarına bile bakamadığı günlerde arkasında her zaman eşinin olduğuna işaret eden Denktaş, eşi Müge Denktaş’ı ve hep yanında olan DP’li Bakan, milletvekili ve belediye başkanlarını kürsüye yanına çağırdı. Denktaş, sağlık sorunları nedeniyle bu gece yanlarında olamayan Mustafa Adaoğlu’na ve geçmiş DP başkanlarına, DP kadrosunda yer alanlara tek tek teşekkür etti.
Tek sesliliğin hakim olduğu, fısıltıyla konuşulabilen günlerden bugünlere DP’de, parti başkanından üyesine kadar herkesin herkesi eleştirmesine fırsat verdiklerini söyleyen Denktaş, “demokrasiyi önce içimizde kurduk, sevginin hoşgörünün kardeşliğin partisi olduk” dedi.
“DP BİR İHTİYAÇTIR”
Bugün birçok parti için hedefin sadece iktidara gelebilmek olduğunu kaydeden Denktaş, DP’nin ise hedefinin sadece hükümete gelmek değil, hükümete gelerek ülkenin içinde bulunduğu noktayı daha ileriye götürmek için uğraş vermek olduğunu söyledi. Denktaş , “Bu nedenle DP bir ihtiyaçtır” dedi.
DP’nin vizyonunun çok daha güçlü, çok daha demokratik, fırsat eşitliğine dayalı bir ülke yaratmak olduğunun altını çizen Serdar Denktaş, korudukları mirasın mücadele yıllarından geçerek kurulan KKTC olduğunu söyledi.
Denktaş, mücadele yıllarını ve KKTC’nin nasıl kurulduğunu anlattı.
“İDDİA EDEMEM”
“Bugün çok iyi, mükemmel bir durumda olduğumuzu iddia edemem. Ama aldığımız noktadan getirdiğimiz nokta son derece önemli “ diyen Denktaş, 1992’de kurulan DP’nin o günlerde ülkenin birçok sorununa el uzatarak ilkleri başardığını anlattı.
DP’nin kurulduğu dönemde en önemli sorunlardan birinin köy telefonlarının çalışmaması olduğuna işaret eden Denktaş, DP’nin 25 yılda ilklere öncülük ettiğini, cep telefonlarının adaya gelmesinin, tek sesliliğin sona erip çok seslilik ile özel Radyo ve TV’lerin kurulmasının, kapıların açılmasının bunlara örnekler olduğunu belirtti.
“BİRİLERİNİN HOŞUNA GİTMEDİ…”
DP’nin kurulduğu günden bugüne, çeşitli oyunlarla mücadele ettiğinin de altını çizen Serdar Denktaş, ancak tüm engellemelere rağmen daima var olmayı sürdürdüklerini kaydetti.
Denktaş devamında şöyle konuştu; “DP kurulduğu yıldan itibaren birilerinin hoşuna gitmedi. Her seçim öncesi ve şimdi gene aynı oyunlar oynanıyor. Müthiş bir kara propaganda DP’nin üstünde oynanmaktadır. Kimse bu oyunlara tevessül etmesin. İnanmasın. Hakkımızda çıkan, çıkarılan ve çıkarılacak haberlere inanmayın. Açın sorun, gerçeği bizlerden öğrenin.”
“BİR TOKAT VURUYORUZ”
Kamuoyu yoklamalarına da değinen DP Genel Başkanı Denktaş; “25. yılımızda buraya katılan her ferdi 2 ile çarpsan eşittir %4.68, dolayısıyla her seçim bu oyunu denediler. Her seçim yüzlerine müthiş bir tokat vuruyoruz” dedi.
“SEÇİME GİDİYORUZ”
Bir buçuk yıllık hükümet döneminde yapılan icraatlardı da sıralayan Denktaş, esnaftan, çiftçiye, hayvancı ve ithalatçıya ve hatta memura yapılan iyileştirme ve geriye dönük ödemelerin özetini vererek, “Tarihinde ilk defa bütçe açığı değil, bütçe fazlası vererek bir seçime gidiyoruz” dedi.
Serdar Denktaş; “bu ülkenin kendi kaynakları doğru yönetilirse devlete inanarak belli bir vizyon peşinde koşulursa biz kendi kendimize yeteriz. Türkiye de Anavatanımız olarak bizi kucaklar” şeklinde konuştu.
“BÜTÇE”
Erken seçim konusunda da, iktidar ortağı UBP ve ana muhalefet CTP liderlerini halkı düşünmemekle suçlayan Serdar Denktaş, şunları kaydetti;
“Erken seçim belirlemek iktidarların sorumluluğu ve görevidir. Başbakan aniden heyecana geldi ve hodri meydan çekti. Böylelikle iktidar sorumluluğu olan bir konuyu muhalefetin kucağına attı. ‘Sen belirle tarihi’ dedi. Muhalefet başkanı da aldı baktı, ‘Yasal olarak en erken tarih 7 Ocak’ dedi.
Ertesi gün bana telefonlar gelmeye başladı. ‘İki parti yanlış yaptı. Ocak’ta seçim olmaz’ dediler. Araya girmem ama vatandaşa çıkar anlatırım dedim. Anlattığımı anlayanlar var. Anlamak istemeyenler var. Ama bütçe onaylanmadan 7 Ocak’ta seçime gidilecekse gelecek yıl kötü geçecek. Halkımız sıkıntı çekecek. Ancak onların meselesi halk değil kendileridir. Ağızlarından çıktığı tarihte seçim olacak. Yarış içerisindeler. Düşündükleri, partileri. Biz de DP olarak diyoruz ki seçimse seçim. Ancak unutmayın halkın bir de geçim derdi var geçim.”
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş sözlerinin sonunda ise, partinin kuruluşundan bu yana birlikte yol yürüdükleri arkadaşlarına teşekkür ederken özellikle DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu’na yeniden milletvekili adayı olması için çağrı yaptı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Rastrear Teléfono Celular

    A medida que la tecnología se desarrolla cada vez más rápido y los teléfonos móviles se reemplazan cada vez con más frecuencia, ¿cómo puede un teléfono Android rápido y de bajo costo convertirse en una cámara de acceso remoto?

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.