DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20648561,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Siber suçlarla mücadele edilecek

Siber suçlarla mücadele edilecek

ABONE OL
24 Haziran 2020 08:30
Siber suçlarla mücadele edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi, dün saat 09.00’da toplandı. Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, son olarak “Bilişim Suçları Yasa Tasarısı”nın üçüncü okunuşunu gerçekleştirdi. Söz konusu Yasa Önerisi’nin tümünü oy birliği ile kabul ederek Genel Kurul’un gündemine sevk etti.
Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın Genel Gerekçesi şöyle;
“Ülkelerin bilgi toplumuna geçiş süreci içerisinde bilişim teknolojilerinin kullanımı hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmektedir. Bu süreçte, toplum daha fazla bilişim teknolojisi kullanmakta ve kaçınılmaz olarak daha fazla bilişim suçu ile karşılaşmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti teknolojik gelişimin ve bilgi toplumuna dönüşümün bir parçası olarak benzer bir süreçten geçmektedir. Bu nedenle, siber suçlarla mücadele edebilmek için ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’ hazırlanmıştır.”
Komite toplantısına, bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili olarak davet edilen, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan Havva Kozok; Başsavcılık’tan Savcı İlhan Damdelen; Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurulu’ndan (BTHK) Başkan Kadri Bürüncük, Hukukçu Sevilay Tacel ve Mehmet Cezar konu ile ilgili görüş ve önerilerini bildirdiler.
UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu Başkanlığında toplanan Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplantısına, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Doğuş Derya, CTP Milletvekili Asım Akansoy, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu, HP Milletvekili Erek Çağatay ve UBP Milletvekili Yasemi Öztürk katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.