DOLAR 32,6026 0.38%
EURO 34,7984 0.13%
ALTIN 2.495,770,48
BITCOIN 20252132,11%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Silikiotis; AB Türkiye’ye baskı yapmalı

Silikiotis; AB Türkiye’ye baskı yapmalı

ABONE OL
15 Mart 2018 10:20
Silikiotis; AB Türkiye’ye baskı yapmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Siyasi İşler Komitesi çalışmalarına başkanlık eden Hollandalı Milletvekili Ria Ruuten-Oomen’in, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinin AB üyesi ülkelerle ilişkilerini normalleştirmesi ve iyi komşuluk ilişkileri kurmasına ilişkin taahhütlerine ters düştüğünü iddia etti.
Fileleftheros gazetesine göre, Ria Ruuten-Oomen, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Siyasi İşler Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son dönemlerde gerek Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde, gerekse Ege’de neden olduğu “gerginliğe” de değindi.
Gazete, söz konusu toplantıda, Türkiye’nin sözde Rum MEB’i içerisindeki faaliyetlerini kınayan Rum milletvekilleri Stella Kiriakidu ile Yorgos Lukaidis’in yer aldığını yazdı.
SİLİKİOTİS VE HRİSTOFORU
Haravgi gazetesine göre, Avrupa Parlamentosu Rum üyeleri Neoklis Silikiotis, Avrupa Parlamentosu genel kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki faaliyetlerinin, uluslararası hukuku, deniz hukukunu ve Rum Yönetimi’nin egemenlik haklarını çiğnemeye devam ettiğini iddia etti.
Silikiotis, Türkiye’nin bu faaliyetleri sonlandırması için AB’nin müdahale etmesinde fayda bulunduğunu da ileri sürdü.
Neoklis Silikiotis, Türkiye’ye, “Kıbrıs sorunun çözümü için özlü diyaloğun yeniden başlamasını desteklemesi ve Güney Kıbrıs’ın egemenlik ve insan haklarına saygı duyması için  baskı yapılmasını istedi.
Öte yandan, Fileleftheros gazetesine göre,  Rum Avrupa Parlamentosu üyesi Leftheris Hristoforu, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’ini “kışkırtıcı bir şekilde işgal etmesinin”, sadece Güney Kıbrıs’ın değil, Avrupa’nın da konusu olduğunu belirtti.
Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olduğunu ve AB’nin temel kurallının üye ülkeler arasında dayanışma olduğuna dikkati çeken Hristoforos, Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu’nun, Türkiye’nin “provokasyonlarına” tedbir ve yaptırımlarla reaksiyon göstermesini talep etti.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.