DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şilluris;   “Türk ordusu çekilmeden çözüm olamaz”

Şilluris; “Türk ordusu çekilmeden çözüm olamaz”

ABONE OL
10 Ekim 2018 10:17
Şilluris;   “Türk ordusu çekilmeden çözüm olamaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Rum Meclisi Başkanı Demetris Silluris, Türk ordusu Kıbrıs topraklarından çekilmeden Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunamayacağını söyledi.
Kannavia köyünde bir anma töreninde konuşan Silluris, “Tek tek her çabamızın bir çıkmaza ulaştığını görmek tabii ki çok üzücüdür. Çünkü Türkiye müzakerelere katı ve uzlaşmaz bir tutumla gidiyor, Kıbrıs halkının 44 yıldan bu yana yaşamakta olduğu adaletsiz durumla ilgili duygularını şimdi daha da zor hale getiriyor” şeklinde konuştu.
Türkiye, Kıbrıs Türk tarafının kararlarını ve hareketlerini yönettiği için bir çözüme ulaşmanın zor olduğunu kaydeden Temsilciler Meclisi Bakanı, Avrupa ilke ve değerlerinin, müktesebatın ve demokrasi değerlerinin Kıbrıs sorununun çözümü için esas olması gerektiğini vurguladı.
Demetis Silluris, devletin kurumlarını sağlamlaştırmanın ve yapısını güçlendirmenin Kıbrıs’ın diplomatik gücünü ve dış politikasını güçlendirme koşullarını yaratacağını ifade etti: “Güç, bir devletin içinden, temelden olur, temelden başlar” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.