DOLAR 32,4811 -0.19%
EURO 34,9249 0.23%
ALTIN 2.432,140,38
BITCOIN 2081267-3,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimdi de Yunan Energean Şirketi devrede

Şimdi de Yunan Energean Şirketi devrede

ABONE OL
24 Nisan 2019 12:57
Şimdi de Yunan Energean Şirketi devrede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yunan Energean Şirketi’nin, Doğu Akdeniz’deki yataklardan olan doğal gazla gerek Güney Kıbrıs gerekse Yunanistan pazarını besleme konusuna ilgi duyduğu belirtildi.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Yunan Energean Şirketi CEO’su Mathios Rigas’ın, konu hakkında Atina – Makedonya Haber Ajansı’na (APE-MPE) yapmış olduğu açıklamalara geniş bir şekilde yer verdiler.
Haberi “Energean Kıbrıs ve Yunan Pazarlarını Dört Gözle Bekliyor” başlığı altında sunan Fileleftheros gazetesi, Energean şirketinin, Yunanistan’ın Prinos bölgesindeki hidrokarbon yataklarından faydalandığını ve Batı Yunanistan’da arama faaliyetleri gerçekleştirdiğini, geçtiğimiz hafta ise İsrail’in Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde önemli bir keşif açıkladığını yazdı.
Habere göre şirket CEO’su Mathios Rigas, APE-MPE’ye yaptığı açıklamada, şirketinin faaliyetlerinden de söz etti.
Güney Kıbrıs’ın, yüzen bir tesis aracılığıyla doğal gazla yerel pazarın tedarik edilmesi şeklindeki öneri karşısındaki yanıtının sorulması üzerine Rigas, Rum Yönetimi adına bu yanıtı vermesinin mümkün olmadığını ancak şirketinin, diğer pazarlara olduğu gibi bu pazara da ilgi duyduğunu teyit etti.
Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail üçlü işbirliğini de yorumlayan Rigas, şüphesiz bunun olumlu bir gelişme olduğunu, aynı zamanda son yıllardaki diplomatik faaliyetlerin bir sonucu olduğunu söyledi.
Rigas, Güney Kıbrıs ve Yunanistan gibi ülkelerin hidrokarbon üreticileri olarak bu işbirliği çerçevesinde faaliyet göstermesinin daha da önemli olacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.