DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8265 0.25%
ALTIN 2.500,790,67
BITCOIN 21170936,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sizopulos;   KKTC’den mozaik alınmasın

Sizopulos; KKTC’den mozaik alınmasın

ABONE OL
20 Kasım 2018 13:12
Sizopulos;   KKTC’den mozaik alınmasın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un, sunduğu iki yasa önerisiyle, Güney Kıbrıs’ın KKTC’den ithal ettiği mozaik ticaretine son vermeye çalıştığı bildirildi.
Politis gazetesi, konunun bir yıl önce, Güney Kıbrıs’taki bir ortaokuldaki çalışmalarda Beşparmak Dağları’ndan gelen mozaiklerin kullanıldığının Rum Meclisi’nin gündemine getirilmesiyle ortaya çıktığını anımsattı.
Sizopulos’un geçen Cuma günü sunduğu iki yasa önerisi, kamu ihaleleri ve madenlerle taş ocaklarının düzenlenmesiyle ilgili yasada değişiklikler öngörüyor.
Gazete, kamu ihaleleriyle ilgili yasa konusundaki öneri, kamu binalarının inşa edilmesi veya yenilenmesi için kullanılacak malzemelerin Beşparmak Dağları’ndan tedarik etmeyeceğini yazılı olarak taahhüt etmeyen kurumların ihalelerin dışında tutulmasını içeriyor.
Gazete, Sizopulos’un ayrıca Beşparmak Dağları’ndan malzeme kullanılması halinde sözleşmenin sonlandırılmasını gerektirecek bir madde konulmasını da istediğini yazdı.
Sizopulos’un ortaya koyduğu ikinci yasa önerisinde ise “Beşparmak Dağları’nın Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarında madencilik ve taş ocağı işletmesi dışında tutulduğuna” işaret edilen haberde, bu yasa önerisiyle birlikte, taş ocağı işletmesinin yasaklanmış olduğu bölgelerden gelen malzemelerin inşaat çalışmalarında kullanılmasının cezai suç olmasının istendiği belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.