DOLAR 32,4625 -0.1%
EURO 34,6995 -0.81%
ALTIN 2.434,42-0,06
BITCOIN 20793560,92%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Skuridis’den sonra Rumlar sıraya girdi…Loizidu;   “Girne’deki evim iade edilmeli”

Skuridis’den sonra Rumlar sıraya girdi…Loizidu; “Girne’deki evim iade edilmeli”

ABONE OL
11 Haziran 2018 07:30
Skuridis’den sonra Rumlar sıraya girdi…Loizidu;   “Girne’deki evim iade edilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Loizidu: Bana ödenen 1 milyon Euro tazminat parası sadece kullanım kaybı ve mahkeme masraflarıdır. Evimin iadesi her zaman istediğim şeydi, evim iade edilmelidir. Geçen hafta Strazbug’a giderek, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin toplantısına katılan çok sayıda temsilciyle temas ettim. Evimin hemen iade edilmesini istiyorum .

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Girne’deki mülkü için Türkiye’nin “kullanım kaybını tazmin etmesi” ve “mahkeme masraflarını ödemesi” yönünde karar aldığı Titina Loizidu’nun malının iadesini istediği bildirildi.
Alihtia ve diğer gazeteler, Loizidu’nun, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin geçen hafta Strasburg’da, Türkiye’nin AİHM kararlarına uyması gündemiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamayı aktardı.
Habere göre, Loizidu, Türkiye’nin Girne’deki evin kullanımını iade etme kararını halen yerine getirmediğini öne sürdü. Kendisine ödenen tazminat parasının “sadece kullanım kaybı ve mahkeme masrafları olduğunu” savunan Loizidu “malımın iadesi her zaman istediğim şeydi” dedi. Loizidu geçen hafta Strazbug’a giderek, toplantıya katılan çok sayıda temsilciyle temas ettiğini anlattı.
Aynı gazete, EDEK’in, AİHM’e başvuran Rumlara verilecek her türlü tazminatın, hatta hükmü verilmiş olanların bile “Kıbrıs Cumhuriyeti” by pass edilmeden ödenmesi gerektiğini belirtti. Habere göre, parti tarafından yapılan açıklamada, “Kıbrıs hükümeti, sözde tazminat komisyonunun işleyişi konusunda uluslararası şikayet başvurusunda bulunmak zorundadır” iddiasını ortaya attı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.