DOLAR 32,3767 0.16%
EURO 35,0559 -0.16%
ALTIN 2.325,100,26
BITCOIN 2272623-0,59%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sönmezliler Ocağı;   “KKTC’yi yaşatmak herkesin görevi”

Sönmezliler Ocağı; “KKTC’yi yaşatmak herkesin görevi”

ABONE OL
14 Kasım 2017 00:30
Sönmezliler Ocağı;   “KKTC’yi yaşatmak herkesin görevi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FOTO KKTC BAYRAĞI
* Bu devleti sokakta bulmadık, ne de bize lütfedildi. ENOSİS’e karşı direniş göstererek, bıkmadan ve usanmadan en zor koşullarda mücadele ederek, şehitler vererek kazandık. Bu nedenle canımız pahasına gözümüz gibi korumak ve yüceltmek boynumuzun borcudur
Sönmezliler Ocağı Başkanı Erden Esenyel, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve yüceltmenin herkesin tarihi ve milli görevi olduğunu belirtti.
Sönmezliler Ocağı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Esenyel mesajında, devletin çok zor aşamalardan geçilerek, uzun soluklu ve onurlu bir mücadele sonucu kurulduğunu anımsattı.
Esenyel şöyle devam etti:
“Türkiye’nin maddi ve manevi desteğinde yürütülen mücadelede Kıbrıs Türk halkı uzun yıllar çok zor şartlar altında ve Rum baskılarına rağmen direnmiş ve ayakta kalabilmişse, bu Atatürk ilkelerine olan inancı ve anavatan Türkiye’ye bağlılığı sayesindedir. Varoluş mücadelemizde Türkiye’nin dışında kimseyi yanımızda bulmuş değiliz.
Devletimizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canla başla ve gece gündüz çalışmamız gerekmektedir.”

Esenyel, çözüm olsa da olmasa da Kıbrıs’ın kuzeyinde ayrı bir devlet olgusunun gerçek olduğunu tüm dünyanın bildiğini, ancak kabule yanaşmadığını kaydederek artık müzakerelerin de devletten devlete yapılması gerektiğini ifade etti.
“Bu devleti sokakta bulmadık, ne de bize lütfedildi. ENOSİS’e karşı direniş göstererek, bıkmadan ve usanmadan en zor koşullarda mücadele ederek, şehitler vererek kazandık. Bu nedenle canımız pahasına gözümüz gibi korumak ve yüceltmek boynumuzun borcudur” diyen Sönmezliler Ocağı Başkanı Esenyel, ülkenin karşı karşıya olduğu sorunların çözümü konusunda da yöneticilerin gerekli özeni göstermelerini beklediklerini, yeri geldikçe bunları anımsatacaklarını kaydetti.
Esenyel ayrıca bir devlet çatısı altında bulunmanın mutluluğunun hiçbir şeyle ölçülemez olduğuna işaret ederek, devletin kuruluşuna dek yapılan özverili mücadelenin gelecek nesillere aktarılmasında görülen ihmallerin de artık kabul edilemez olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.