DOLAR 32,5222 -0.08%
EURO 34,7959 -0.22%
ALTIN 2.422,84-0,29
BITCOIN 21600270,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Serhat:13. maaş ödemelerinin yarattığı sıkıntı aşılacak
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Serhat:13. maaş ödemelerinin yarattığı sıkıntı aşılacak

Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Serhat:13. maaş ödemelerinin yarattığı sıkıntı aşılacak

ABONE OL
28 Aralık 2022 17:58
Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Serhat:13. maaş ödemelerinin yarattığı sıkıntı aşılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Sigortalar Dairesi’nin borçlanma ihalesine ilişkin açıklama yapan Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, emekli maaşları ve diğer ödemelerde yaşanan eksikliğin tamamlanması için bu yola başvurulduğunu söyledi.

Sosyal Sigortalar’ın Aralık ayına yönelik yükümlülüklerini yerine getirebilmek maksadıyla piyasadan 243 milyon TL tutarında borçlanma ihalesine çıkıldığını ifade eden Serhat, borçlanmanın Bakanlar Kurulu kararıyla çıkılan ihale ile gerçekleştirildiğini anımsattı.

“Yaklaşık dört aylık bir süre sonunda söz konusu borç Sosyal Sigortalar Dairesi’nin kendi kaynakları ile geri ödenecektir” ifadelerini kullanan Serhat, sağlanan kaynağın başta emekli aylıkları olmak üzere, kısa vadeli ödemeler için kullanılacağını kaydetti.

Serhat, “Sosyal Sigortalar Dairesi olarak her ay yaklaşık 420 milyon TL tutarında bir emekli ödemesi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eczane ve ilaç geri ödemeleri de her ay düzenli olarak yapılmaktadır ve bu da aylık 8 milyon TL tutarındadır. Eczane ödemeleri yanında, yaklaşık 4 milyon TL işsizlik, evlenme, geçici iş görmezlik, protez araç gereç v.b ile 4 milyon 700 bin TL de Sosyal Sigorta Dairesi çalışanlarının maaşları da yine aynı kalemden ödenmektedir” dedi.

Tüm bu ödemelerin zamanında yapılması ve başta emekliler olmak üzere kimsenin mağduriyet yaşamaması için borçlanmaya gidildiğini ifade eden Serhat, söz konusu borcun tamamının Sosyal Sigortalar Dairesi kaynaklarından geri ödenecek olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.