DOLAR 32,6047 0.27%
EURO 34,7716 0.3%
ALTIN 2.414,30-0,74
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Soyer: “Katliam ve darbe yapacaklardı”

Soyer: “Katliam ve darbe yapacaklardı”

ABONE OL
11 Ekim 2017 08:35
Soyer: “Katliam ve darbe yapacaklardı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soyer’den gerçek dışı iddialar: “Katliam ve darbe yapacaklardı”…

Fetullah Gülen’e övgüler düzen, ABD-FETÖ tarafından hazırlanan “KKTC’de Ergenekon” kumpasında Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş hakkında soruşturma açılmasını talep eden dönemin Başkanı Ferdi S. Soyer’in ileri sürdüğü gerçek dışı, akıl almaz iddialar da ortaya çıktı…

“KATLİAM YAPACAKLARDI”
ABD-FETÖ tarafından hazırlanan “KKTC’de Ergenekon” kumpasında Başsavcılığa suç duyurusunda bulunarak Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş hakkında “Ergenekon” soruşturması açılmasını talep eden dönemin Başbakan Ferdi S. Soyer’in, askere yönelik gerçek dışı, akıl almaz akıl almaz iddialarda bulunduğu da ortaya çıktı
FETÖ’cü Cihan Haber Ajansı’nın KKTC Temsilcisi Remzi Samar tarafından 3 Şubat 2011 tarihinde verilen bir haberde, “Annan Planı referandumuna yönelik olarak BALYOZ planında olduğu gibi önce katliam sonra da darbe yapılacağı” iddia edilirken, Soyer’in söyledikleri de şöyle aktarılıyordu;
“Miting alanına giden insanların arasına karışacak olan provokatörlerin yönlendirmesi ile yürüyüş güzergahı değiştirilecek ve topluluk Ledra Palas Sınır Kapısı’na yönlendirilecekti. Burada çıkan arbedede daha önceden çevre binalara yerleştirilmiş silahlı kişiler tarafından kargaşa yaşayan insanların üzerine ateş açılacaktı. Yaşanan kargaşa ile askerin yönetime el koyması planlanacak ve tartışılan Annan Planı referandumu rafa kaldırılacaktı.Darbe girişiminin ardından kimlerin tutuklanacağı, hangi spor salonunun, hangi stadyumların ve hangi hastanelerin operasyona hazır hale getirildiğine dair bilgiler isim isimbendedir.”

Eski Başbakanlardan ve CTP eski Genel Başkanlarından Ferdi Sabit Soyer’in ileri sürdüğü gerçek dışı, akıl almaz iddialar ortaya çıktı. FETÖ’cü Cihan Haber Ajansı’nın KKTC Temsilcisi Remzi Samar tarafından 3 Şubat 2011 tarihinde verilen haber aynen şöyle;
ÖNCE KATLİAM SONRA DARBE
“ KKTC eski Başbakanı ve Cumhuriyet Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, “Yapılan mitingler provoke edilerek kargaşa yaratılacak, yaşanan kargaşa sonrasında asker yönetime el koyacak ve tartışılan Annan Planı referandumu rafa kaldırılacaktı.” dedi.
“HALKA ATEŞ AÇILACAKTI”
TRT Haber’de cuma akşamı yayınlanan “Büyük Takip” programında konuşan Soyer, önce katliam, ardından darbe planlayanların çalışmalarını şöyle anlattı: “Miting alanına giden insanların arasına karışacak olan provokatörlerin yönlendirmesi ile yürüyüş güzergahı değiştirilecek ve topluluk Ledra Palas Sınır Kapısı’na yönlendirilecekti. Burada çıkan arbedede daha önceden çevre binalara yerleştirilmiş silahlı kişiler tarafından kargaşa yaşayan insanların üzerine ateş açılacaktı. Yaşanan kargaşa ile askerin yönetime el koyması planlanacak ve tartışılan Annan Planı referandumu rafa kaldırılacaktı.” Soyer, sivil yönetime el koymak için her şeyin daha önceden hazırlandığının yapılan araştırmalarda ortaya çıktığını belirtti.
“İSİMLER ELİMDE”
Darbe girişiminin ardından kimlerin tutuklanacağı, hangi spor salonunun hangi stadyumların ve hangi hastanelerin operasyona hazır hale getirildiğini kaydeden Soyer, bu bilgilerin isim isim kendisinde olduğunu söyledi.
“BALYOZ PLANI”
Türkiye’de ortaya çıkarılan Balyoz planında da 2003 yılında yapılması planlanan darbe sonrasında binlerce insanın tutuklanıp, stadyumlara kapatılacağı ortaya çıkmıştı. Benzer şekilde darbe sonrasında hangi hastanelerin ve binaların ne amaçla kullanılacağı da Balyoz planının detayları arasında yer alıyordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.