DOLAR 32,5588 -0.02%
EURO 34,8934 0.08%
ALTIN 2.423,900,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Soyer’den Gülen’e övgüler

Soyer’den Gülen’e övgüler

ABONE OL
11 Eylül 2017 18:32
Soyer’den Gülen’e övgüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’de FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonlar sürerken, eski Başbakan ve CTP eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer’in, Fetullah Gülen’e düzdüğü övgüler yeniden gündeme geldi. Soyer , Başbakan olduğu dönemde de “KKTC’de Ergenekon Faaliyetleri” kumpasında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş hakkında “Ergenekon soruşturması” açılması için Başsavcılığa başvuruda bulunmuştu
Soyer, CTP yayın organı YENÜDÜZEN gazetesinde 15 Ocak, 2013 tarihinde yayınlanan köşe yazısında “Fetullah Gülen’in düşüncelerinin örnek alınması gerektiğini” belirtirken, “Gülen’in sözlerinin Kıbrıs’ta çözüm için tekrar tekrar okunmasını” önermişti. .

İŞTE O YAZI:
“Sayın Fethullah Gülen’in söylediklerini satır satır okudum. Çok önemli. Bizim düşünce dünyamızdan farklı bir görüşün çok olumlu, barışa değer katan sözler idi. Ben bu sözlerin ve onun içinde taşıdığı derin insani ve demokratik derinliğin değerinin tam anlamıyla hakkının verildiğine inanmıyorum.
“Sulh hayırdır, hayır sulhtadır” sözleridir bunlar. İnsan sevgisini, barış temelinde ve demokratik birlik zemininde ifade eden çok önemli sözlerdir bunlar”…
Sayın Fethullah Gülen’in söz konusu o konuşmasında olayın, tarihsel süreç bağlamında farklılıklara dönük hor bakışın gelişmesine ve demokratik birliğin sarsılmasına dair ifade ettikleri de çok önemlidir.
Bakın, Sayın Fethullah Gülen’in o konuşmasındaki zenginliğe ve derinliğe bakın. “İnanan inanmayan, ateist, dindar hep birlikte barış içinde yaşasın” dedi.
Sayın Fethullah Gülen’in söz konusu bu önemli açıklaması ve bunun içinde yer alan insani ve demokratik öz, maalesef izlediğim kadarıyla Kuzey Kıbrıs’ta, düşünce dünyamızda çok yer etmedi…
Sayın Fethullah Gülen’in bu konuşmasındaki öz yalnız Türkiye toprağına akan, Türk-Kürt gençlerinin kanının durmasına değil, ama bizim gibi savaşın acılarının hala dinmediği Kıbrıs toprağına barışın gelme sürecinde de önem vermemiz gereken bir değerdedir.”
Bu konuşmanın bütünü gerçekten tekrar tekrar yazılmalıdır, okunmalıdır, değerlendirilmelidir.”

“KKTC’DE ERGENEKON FAALİYETLERİ” KUMPASI
Soyer, Başbakan olduğu dönemde de , daha sonra ABD ve FETÖ tarafından hazırlandığı ortaya çıkan “KKTC’de Ergenekon Faaliyetleri” adlı düzmece iddianameyi eline alarak 8 Nisan , 2009 tarihinde KKTC Başsavcılığı’na giderek , Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş ve dönemin UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve haklarında “Ergenekon” soruşturması açılmasını istemişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.