DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.436,860,05
BITCOIN 2068477-0,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Sözümüzü Yükseltiyoruz’ etkinliği düzenlendi

‘Sözümüzü Yükseltiyoruz’ etkinliği düzenlendi

ABONE OL
03 Aralık 2022 13:55
‘Sözümüzü Yükseltiyoruz’ etkinliği düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği tarafından Lefkoşa Büyük Han’da etkinlik düzenlendi.
Engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla ‘Sözümüzü Yükseltiyoruz’ sloganıyla düzenlenen etkinlik, Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliği ve KKTC Telsim sponsorluğunda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katılarak bir konuşma yaptı.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugün engellilerimizin de toplum içerisinde birer birey olduğunu onların da haklara sahip olduğunun haykırılacağı toplum nezninde farkında olunacağı bir gündür” dedi.
Kibrit, engelllilerin özgürce, hiç kimseye bağlı kalmadan bağımsız olarak hareket edebilmelerinin ancak ve ancak yerel yönetimlerin gücü ile ve onların engellilere duyduğu duyarlılıkla aşılabileceğini vurguladı.

Dernek Başkanı Günay Kibrit, engellilere çok daha özgürce yaşayabilecekleri alanların yaratılmasını da diledi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında, devletin gerekli düzenlemeleri yaparak engelli bireylere sahip çıkmaya çalıştığını belirterek, KKTC devleti ve halkının her zaman engelli bireylerin yanında olduğunu vurguladı.
TatarKKTC devleti, imkanlar dahilinde, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak, onların gerek iş hayatında gerek yaptıkları çalışmalarda önlerinin açılması için yapılan düzenlemelerle tüm engellilere sahip çıkmaya çalışıyor.+++ Herkes bilecek ki KKTC Devleti ve halkı engelli kardeşlerimizin yanındadır. Onları sıkıntıları hepimizin sıkıntılarıdır. Onların sıkıntılarının aşılması için gerek devlet dairelerinde gerek kamu alanlarında her yerde gerek yürüyüş yolları ve merdivenler ve diğer başka çağdaş düzenlemelerle onların hayatlarını kolaylaştırmak ve onların toplumun saygın ve değerli birer üyesi olarak toplum hayatına kazandırılmaları en büyük temennimiz ve dileğimizdir” diye konuştu.

Özel Eğitim Yasası’nın Meclis’ten geçirildiğine de dikkati çeken Tatar, Cumhurbaşkanlığı olarak kendilerinin de konunun takipçisi ve destekçisi olduklarını kaydederek, “Bu yasanın yüce meslisten geçkesi fevkalade önemliydi’ dedi.
Tatar “Özel Eğitim Yasası’nın hayata geçmesiyle ve ileride yapılacak tüzüklerle bütün öngörülenlerin hayat bulması, engelli çocuklarımızın okullarda ve özel müesseselerde eğitimlerinin en iyi şekilde sürdürülmesi için devletin de kendine düşen sorumluluklar ne ise hayat bulması en büyük temennimiz ve dileğimizdir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, birlik olunması halinde hiçbir engelin engel olmadığının da altını çizdi.

Tatar “Hiçbir engelli vatandaşımız bizim için engelli değildir, onların önündeki engellerin aşılması için elden gelen ne varsa yapılmaktadır ve yapılacaktır. Kıbrıs Türk Halkı böyle düşünmektedir dolayısıyla Devlet olarak, Meclis olarak bütün kurum ve kuruluşlarımızla biz her zaman sizlerin yanındayız, birlikte bu mücadeleyi vermek durumundayız, vereceğiz de ama bazı konularda bizlerin de eksiklikleri ve zaafiyetleri olabilir. Trafik konularında belki daha fazla düzenleme gerekmektedir çünkü görüyorum ki çok sayıda trafik kazasından sonra bir takım engelliler ortaya çıkabiliyor. Bütün bunların minimuma çekilebilmesi için gerek yolların güvenilirliği gerek alınan tedbirler gerek trafik düzenlemeleri gerektiğinde yasaları değiştirmek ve trafik kazalarını azaltmak bütün bunlar da bu mücadelenin parçasıdır. Teknolojinin de sağladığı imkanlarla bütün bunların yapılması hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.
Çeşitli stantların kurulduğu etkinlikte serbest kürsü kurularak halkın engelli bireylerle ilgili görüşlerini ifade etmesine de olanak sağlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.